’Perfils’, la diversitat cultural dels nostres pobles a través de vídeo-entrevistes

Dimecres 14/06/2017

El projecte “Perfils. Apropament al fet migratori" del curs 2016-2017 ha comptat amb la participació de 107 alumnes de l'Institut de Taradell i de 60 de l'Escola Vedruna de Tona de 2n d'ESO.

També hi han participat 31 persones procedents de 20 països diferents i que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Taradell i Tona. Aquests països són Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Escòcia, Estats Units d'Amèrica, França, Geòrgia, Holanda, Hondures, Marroc, Mèxic, Nigèria, Perú, República Dominicana, Romania, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.

Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Es va iniciar el mes desembre de 2016 i ha acabat el maig de 2017 i durant aquests mesos s'han desenvolupat diverses sessions, en formats diferents, tant dins com fora de les aules. Per una banda s'han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules a càrrec de l'entitat Irènia entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

Els mateixos alumnes són el que han portat a terme la part més pràctica del projecte fent un apropament personal a diverses experiències migratòries a través de converses-entrevistes . Aquestes entrevistes han estat enregistrades i editades per una professional per més tard poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules.

Perfils 2017_sessió Botsho_Tona
Perfils 2017_sessió Botsho_Taradell
Perfils 2017_sessió Lorda_Tona

El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana

Tal i com es va fer l'any passat, totes les entrevistes s'han pogut visualitzar a les Biblioteques de Taradell i Tona del 19 al 27 de maig en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).

Un any més, totes les persones implicades en la coordinació i execució del projecte es mostren molt satisfetes per l'experiència que ha suposat tot el procés de creació de les vídeo entrevistes i fan un reconeixement especial a les persones que han compartit part de les seves vides, a tots i totes les alumnes pel seu esforç i a l'entusiasme del professorat implicat.

Pla de convivència – Mancomunitat La Plana

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Mancomunitat La Plana es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg

Avís sobre la protecció de dades personals:
Mancomunitat La Plana incorporarà les dades facilitades per l'usuari en un fitxer de la seva titularitat degudament comunicat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Mancomunitat La Plana no cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari. L'usuari podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació u oposició, comunicant-ho per escrit a l'adreça postal o a la de correu electrònic de Mancomunitat La Plana
Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona