“Jo puc, tu pots!” 5a edició del projecte d’Aprenentatge-Servei

Dilluns 26/06/2017

La 5a edició del projecte d'aprenentatge-servei “Jo puc, tu pots!” ha arribat enguany a diversos municipis de la Mancomunitat La Plana.

El projecte, impulsat pels serveis socials en col·laboració amb els instituts i escoles de primària dels pobles participants, té com a finalitat l'establiment de relacions de mentoria escolar entre estudiants de 4t d'ESO o batxillerat i alumnes de primària per tal de millorar les possibilitats d'èxit acadèmic d'aquests alumnes i fomentar la responsabilitat, el compromís i l'autonomia de les estudiants de batxillerat.

Les alumnes mentores acompanyen, individualment o en grup reduït, a alumnes de primària o de primer cicle d'ESO en la tasca de suport a l'escolarització fora de l'horari lectiu. Com a contrapartida, elles reben una beca per la inscripció a algun curs de llengua estrangera, a escollir segons la seva preferència.

Reforç escolar_Taradell_2017
Reforç escolar_Taradell_2017
Reforç escolar_Taradell_2017

La selecció dels alumnes beneficiaris es realitza en estreta col·laboració entre el professionals de serveis socials i els centres educatius, per proporcionar mecanismes de compensació per a infants i adolescents en risc d'exclusió social o vulnerabilitat.

El projecte s'inicià durant el mes de gener i finalitzà amb el curs escolar. Durant aquests mesos els mentors i els alumnes han compartit unes 30 hores aproximadament. Els espais que han acollit les sessions son variats, però sempre de titularitat pública, com els mateixos centres educatius, biblioteques, espais joves, etc.

Enguany han participat al projecte un total de 12 mentores dels pobles de Folgueroles, EMD Sant Miquel de Balenyà, Seva, Taradell i Tona.

El projecte “Jo puc, tu pots!” ha viscut la seva 5a edició, adaptant-se a les necessitats canviants i essent model reconegut i valorat pels diferents centres educatius participants, així com per part dels mentors i alumnes i de les seves famílies.

Àrea de Serveis socials i ciutadania – Mancomunitat La Plana

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Mancomunitat La Plana es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg

Avís sobre la protecció de dades personals:
Mancomunitat La Plana incorporarà les dades facilitades per l'usuari en un fitxer de la seva titularitat degudament comunicat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Mancomunitat La Plana no cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari. L'usuari podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació u oposició, comunicant-ho per escrit a l'adreça postal o a la de correu electrònic de Mancomunitat La Plana
Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona