La Mancomunitat La Plana pels drets i llibertat de les lesbianes, gais, homes i dones transsexuals i bisexuals

Dimecres 28/06/2017

Avui, dia 28 de juny, es celebra internacionalment el Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals. Aquesta data també és coneguda com el Dia de l'Orgull Gai i commemora, reivindica i reconeix tant la diversitat en l'orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Imatge_DIA LGTBI_Mancomunitat La Plana
Aquesta diada commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTB va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia a un bar gai del barri de Greenwich Village. En aquesta revolta, coneguda com Stonewall, hi va haver  moltes detencions i ferits greus. Les persones agredides van rebre molt suport i milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar solidàriament. Per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Així doncs aquesta data marca l'inici de l'activisme homosexual.

Enguany per commemorar aquesta data i per mostrar el respecte pels drets i llibertats de les persones LGTBI, des del programa d'Igualat s'han facilitat a tots els municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana, uns plafons per a donar a conèixer a la ciutadania aquesta data assenyalada i sensibilitzar-la per aconseguir eradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l'expressió de gènere.

Més informació

Programa d'Igualtat – Mancomunitat La Plana

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Mancomunitat La Plana es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg

Avís sobre la protecció de dades personals:
Mancomunitat La Plana incorporarà les dades facilitades per l'usuari en un fitxer de la seva titularitat degudament comunicat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Mancomunitat La Plana no cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari. L'usuari podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació u oposició, comunicant-ho per escrit a l'adreça postal o a la de correu electrònic de Mancomunitat La Plana
Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona