Finalitzen els cursos de capacitació lingüística en català 'Avança en català'

Dijous 29/06/2017

L'Ajuntament de Seva, l'EMD de Sant Miquel de Balenyà i l'Ajuntament de Taradell conjuntament amb els programes de Convivència i Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana han organitzat cursos de català destinats a persones d'origen estranger i a persones majors de 60 anys, aquests emmarcats en el projecte de tallers Gent Gran Activa.

Hi han participat un total de 83 persones de les quals 58 persones són d'origen estrangers procedents de diversos països (Argentina, Brasil, Bulgària, Colòmbia, Espanya, Filipines, Geòrgia, Hondures, Marroc, Polònia, Perú, Romania, Rússia, Tailàndia, Ucraïna i Uruguai).

Els cursos es varen iniciar entre finals de setembre i principis d'octubre de 2016 i han finalitzat entre finals de maig i la tercera setmana de juny d'aquest 2017.

A Seva, es van portar a terme dos cursos a l'espai polivalent. L'adreçat a persones d'origen estranger es va fer els dimecres de 6 a 2/4 de 8 de la tarda i l'adreçat a persones majors de 60 anys els dijous de 10 a 2/4 de 12 del migdia.

Català nouvinguts_Seva 2017
Català Seva 2017_Lliurament Diplomes
català Taradell 2017_Lletres per a tothom

A Taradell,  es van oferir tres cursos i tots ells s'han portat a terme d'¼ de 4 a ¾ de 5 de la tarda a les instal·lacions de l'escola municipal l'Arpa. El curs d'alfabetització per a persones no alfabetitzades als seus països d'origen va tenir lloc els dimarts i divendres. El de nivell inicial i bàsic els dijous i el curs de català per a persones de més de 60 anys els dimecres.

El d'alfabetització s'emmarcava dins el programa “Lletres per tothom” promogut per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, l'Obra Social "la Caixa" i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes FACEPA. S'ha pogut portar a terme gràcies al suport econòmic que Càritas Parroquial de Taradell ha rebut per part d'aquesta Secretaria.

català Taradell 2017_tastet intercultural
català Taradell 2017_Lliurament diplomes
català per nouvinguts_St Miquel 2017 (2)

A Sant Miquel de Balenyà el curs va tenir lloc els dimarts de 3 a 2/4 de 5 de la tarda a una de les aules de l'escola Les Basseroles.

Totes les persones participants han manifestat estar molt satisfetes de com ha anat el curs i expressen la seva voluntat de continuar aprenent català el proper curs.

I com ja és habitual, alguns grups varen aprofitar per celebrar el final del curs amb un tastet de plats cuinats per elles mateixes i seguint receptes dels respectius països de procedència.

A totes les persones d'origen estranger participants al cursos se'ls ha lliurat un certificat, on hi consten el nombre d'hores de formació, que podran utilitzar per a tramitar alguns informes d'estrangeria, el certificat de primera acollida i també millorar el seu currículum vitae.

Voluntariat per la llengua

voluntariat per la llengua

Els diversos ajuntaments i el Programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana, donen molta importància a que les persones d'origen estranger utilitzin el català en el seu dia a dia, i per aquest motiu, tenen la voluntat de poder continuar oferint aquestes formacions.

Així mateix, una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo, per això, animem a totes aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar en la integració de les persones procedents d'altres països, a fer-se voluntaris per la llengua i esdevenir parella lingüística amb alguna persona d'origen estranger.

A tots els pobles, hi ha una bona colla de persones d'orígens diversos que estan esperant trobar una persona voluntària que vulgui dedicar una estona per quedar de manera informal i practicar així el català. Aquesta, és una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l'ús de la llengua catalana, al mateix temps que s'aprenen coses d'altres persones i cultures.

Les persones interessades en fer-se voluntàries per la llengua poden informar-se a les oficines dels Ajuntaments, l'EMD, la Mancomunitat La Plana i a diversos serveis dels pobles.  

Programa de Convivència i Dinamització de la gent gran

Àrea Social - Mancomunitat La Plana

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Mancomunitat La Plana es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg

Avís sobre la protecció de dades personals:
Mancomunitat La Plana incorporarà les dades facilitades per l'usuari en un fitxer de la seva titularitat degudament comunicat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Mancomunitat La Plana no cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari. L'usuari podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació u oposició, comunicant-ho per escrit a l'adreça postal o a la de correu electrònic de Mancomunitat La Plana
Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona