Finalitza el grup de suport a cuidadors i cuidadores de persones grans en situació de dependència que s’ha realitzat a Taradell

Dimarts, 2 de febrer de 2010 a les 00:00

El passat mes de novembre va finalitzar el grup de suport a cuidadors i cuidadores de persones grans en situació de dependència als municipis de la Mancomunitat La Plana. En aquesta ocasió el grup s'ha dut a terme al municipi de Taradell i ha consistit en 24 sessions d'una hora setmanal, alternat sessions formatives, sessions de dinàmiques de grups i sessions de suport interpersonal.

El grup de suport de Taradell ha estat format per persones que comparteixen una mateixa problemàtica i que han tingut interès en canviar o millorar la seva situació. En aquest sentit, se'ls ha brindat l'oportunitat de sentir-se escoltats i d'expressar-se, alhora que d'intercanviar coneixements. Els participants destaquen sobretot que participar en aquest tipus de grup facilita que puguin comprendre millor la seva situació i que no la visquin de manera aïllada.

Aquesta edició era la quarta que es portava a terme als municipis de la Mancomunitat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de Creu Roja Osona i l'impuls dels ajuntaments que acollien el projecte, en aquest cas l'Ajuntament de Taradell. En edicions anteriors els grups de suport s'havien realitzat a Tona, Seva, i Aiguafreda.

El desplegament de la llei de dependència ha posat en relleu una tasca sovint feminitzada de cura dels familiars amb manca d'autonomia i la necessitat que les institucions públiques garanteixin un suport a aquesta tasca. Davant d'aquests nous reptes, la Mancomunitat segueix impulsant projectes com el que presentem.

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41