A CEGUES NO MOLA

Servei de Joventut
Sector El Quadro, s/n
08522 Malla (Barcelona)
T. 93 812 54 45 
tecnic.joventutmancoplana.cat
Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores

De dilluns a dijous de 15 a 17 hores

Programa de Sensibilització, Prevenció i Intervenció en el consum de drogues i la igualtat efectiva en joves

Des de la Mancomunitat La Plana i els diferents Ajuntaments que en formen part, fa anys que es desenvolupen accions educatives en matèria de prevenció en el consum de drogues i les  conductes addictives. Al mateix temps també des de fa uns anys en coordinació amb el programa d'Igualtat, es realitzen accions de prevenció i sensibilització entorn a la igualtat efectiva en el col·lectiu jove.

El programa “A cegues no mola” va néixer l'any 2012 de la necessitat de fer prevenció i reducció de riscos en el context d'oci nocturn en actes adreçat al púbic jove. A  finals de 2015 s'opta per treballar transversalment amb el programa d'Igualtat i incorporar la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes. Resultat d'aquest procés va néixer una campanya que incorpora els dos àmbits en l'oci nocturn que porta el mateix nom del programa “A cegues no mola” i que es posa en marxa al llarg de l'estiu 2016, obtenint molts bons resultats a nivell d'impacte.

Carpa 'A cegues no mola'_Balenyà 2016
Estand A cegues no mola_Taradell 2016
Nit musical a la piscina_Balenyà 2016 (6)

Estand ‘A cegues no mola' recurs itinerant

L'any 2017 s'ha treballat en la creació del Protocol d'actuació contra les agressions sexistes i en el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa” que s'han facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves (veure documents adjunts).

Protocol Agressions Sexistes 2017
Cartell A3_ALTRA BANDA DE LA BARRA
Pancarta 'Aconseguir-ne pot ser fàcil, passar-se també'_A cegues no mola 2017

El material de la campanya

Els materials gràfics de la campanya (documents adjunts) es troben sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada (CC BY-NC-ND) que permet la descàrrega de les obres i que es puguin compartir amb la gent sempre que es reconegui l'autoria, però no poden ser modificades de cap manera ni ser utilitzades amb finalitat comercial.

  • Cartells i adhesius sobre drogues
  • Pancartes sobre drogues
  • Cartells i adhesius sobre actituds
  • Pancarta 'El sexisme no està convidat al a festa'
  • Etiqueta per ampolletes d'aigua

Estiu 2018

S'han programat intervencions amb l'estand ‘A cegues no mola' coincidint amb la celebració de la Festa del Sol Creixent als Hostalets de Balenyà el 13 juliol, el 3 i 4 d'agost a la Festa Jove a Tona, el dia 11 d'agost a la Festa Major de Seva, el 25 d'agost a la Festa Major Jove de Taradell i el 8 de setembre a la Festa Major de Viladrau.

Servei de Joventut


Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona