A CEGUES NO MOLA

Servei de Joventut
Sector El Quadro, s/n
08522 Malla (Barcelona)
T. 93 812 54 45 
tecnic.joventutmancoplana.cat
Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores

De dilluns a dijous de 15 a 17 hores

Programa de Sensibilització, Prevenció i Intervenció: en el consum de drogues i la igualtat efectiva en joves

Des de la Mancomunitat La Plana i els diferents Ajuntaments que en formen part, fa anys que es desenvolupen accions educatives en matèria de prevenció en el consum de drogues i les  conductes addictives. Al mateix temps també des de fa uns anys en coordinació amb el programa d'Igualtat, es realitzen accions de prevenció i sensibilització entorn a la igualtat efectiva en el col·lectiu jove.

El programa “A cegues no mola” va néixer l'any 2012 de la necessitat de fer prevenció i reducció de riscos en el context d'oci nocturn en actes adreçat al púbic jove. A  finals de 2015 s'opta per treballar transversalment amb el programa d'Igualtat i incorporar la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes. Resultat d'aquest procés va néixer una campanya que incorpora els dos àmbits en l'oci nocturn que porta el mateix nom del programa “A cegues no mola” i que es posa en marxa al llarg de l'estiu 2016, obtenint molts bons resultats a nivell d'impacte.

Carpa 'A cegues no mola'_Balenyà 2016
Estand A cegues no mola_Taradell 2016
Nit musical a la piscina_Balenyà 2016 (6)

Estand ‘A cegues no mola' recurs itinerant

L'any 2017 s'ha treballat en la creació del Protocol d'actuació contra les agressions sexistes i en el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa” que s'han facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves (veure documents adjunts).

Protocol Agressions Sexistes 2017
Cartell A3_ALTRA BANDA DE LA BARRA
Pancarta 'Aconseguir-ne pot ser fàcil, passar-se també'_A cegues no mola 2017

El material de la campanya

Els materials gràfics de la campanya (documents adjunts) es troben sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada (CC BY-NC-ND) que permet la descàrrega de les obres i que es puguin compartir amb la gent sempre que es reconegui l'autoria, però no poden ser modificades de cap manera ni ser utilitzades amb finalitat comercial.

  • Cartells i adhesius sobre drogues
  • Pancartes sobre drogues
  • Cartells i adhesius sobre actituds
  • Pancarta 'El sexisme no està convidat al a festa'
  • Etiqueta per ampolletes d'aigua

Estiu 2017

S'han programat intervencions amb l'estand ‘A cegues no mola' coincidint amb la celebració de les festes majors: 14 de juliol a Balenyà, 4 i 5 d'agost a Tona, 25 o 26 d'agost a Taradell, 14 d'agost a Seva i 9 de setembre a Viladrau.

Servei de Joventut


Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona