Projecte PERFILS. Apropament al fet migratori

ÀREA RESPONSABLE: Àrea Social

DESCRIPCIÓ

És tracta d'un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural que respon a un dels grans objectius generals del programa de convivència/immigració que és fomentar espais de trobada i d'intercanvi per a la millora de la convivència entre persones autòctones i persones procedents d'altres països.

Aquest projecte va sorgir a partir del projecte de documentals “Fes-ho Mirar”, liderat pel programa de joventut de la Mancomunitat La Plana, amb el que es va detectar la poca informació fidedigna i l'existència de molts prejudicis envers el col·lectiu d'immigrants. Així doncs, el curs 2009-2010 va iniciar-se el projecte Perfils amb la voluntat d'apropar als i les joves el fet migratori des d'una perspectiva acadèmica (perquè volem explicar el fenomen des de les dades i les causes sociològiques i econòmiques) i perspectiva humana (perquè paral·lelament es vol fer un apropament a la vivència personal del fet de migrar).

Per una banda es fan xerrades i dinàmiques a les aules entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori , com també entorn els estereotips, prejudicis i rumors entorn la immigració .

Els alumnes també fan un apropament personal a diverses experiències migratòries , ja que es posen en contacte amb persones que han fet un procés migratori, que han emigrat dels seus països d'origen i que ara viuen a Catalunya, posteriorment les entrevisten per grups .

Aquestes converses/entrevistes queden enregistrades en format audiovisual per part d'una professional que posteriorment les edita per a poder-les visualitzar a les aules i fer-ne la corresponent difusió a la comunitat.

Obra teatral 'Moha'_Projecte Perfils Taradell 2018
Obra teatral 'Moha'_Projecte Perfils Tona 2018
Xerrada del Botshó a Vedruna Tona_Projecte Perfils 2018

QUI POT REBRE AQUEST SERVEI

Els i les alumnes de secundària dels instituts públics i/o concertats de la Mancomunitat La Plana: Escola Vedruna de Tona, Institut de Taradell i Institut de Tona.

COST PER L'USUARI

Sense cost.

COM ACCEDIR-HI

Àrea Social de la Mancomunitat La Plana

SERVEIS I TRÀMITS RELACIONATS

MÉS INFORMACIÓ

Perfils 2017-2018 :

Perfils 2016-2017 :

 

Perfils 2015-2016 :

Perfils 2014-2015 :


Mancomunitat La Plana • Sector El Quadro • 08519 MALLA  • T. 93 812 41 67  •  NIF: P-0800024-B
facebooktwitteryoutubegoogle plus
Diputaci� de Barcelona