Campanyes de comunicació

Dimecres, 3 de juliol de 2019 a les 00:00

DESCRIPCIÓ

L'Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana porta a terme diverses campanyes de comunicació amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en relació a la selecció i gestió dels residus municipals, com de la seva prevenció.

Campanyes d'implantació de la recollida porta a porta que s'executen quan un municipi canvia el sistema de la recollida de les deixalles municipals, passant a fer-la porta a porta. Per explicar el funcionament del nou model de recollida a tots els sectors de la ciutadania (infants, gent gran, joves, adults, comerciants, centres d'ensenyament, entitats, etc.) es duen a terme accions com xerrades informatives, tallers, jocs, articles en les publicacions i ràdios locals, festes, etc.

Campanyes de reforç

Es duen a terme als municipis on ja s'ha fet la implantació, amb l'objectiu d'afavorir una correcta recollida selectiva de les deixalles en origen, donant suport al model porta a porta.

Campanyes de reforç del projecte de compostatge casolà

Per promoure que la ciutadania s'animi a autogestionar-se la fracció de la matèria orgànica.

Campanyes de reforç al model porta a porta

Campanyes més extenses i dilatades en el temps que es fan a municipis on s'han detectat algunes deficiències o perversions del model porta a porta, ja implantat. 

Diades o setmanes del reciclatge o del medi ambient

Per exemple: Setmana del Medi Ambient a Folgueroles

Campanyes de sensibilització respecte la recollida d'una de les fraccions

Per exemple:

  • “Practica Bé el Recicling”: campanya per donar a conèixer la tasca del personal de la planta de triatge i millorar la qualitat dels materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) que hi arriben. Es va editar un llibret que es va “bustiar” a totes les vivendes de la Mancomunitat, es van emetre dos espots de TV a les dues televisions comarcals, i es va crear un documental explicatiu del procés de triatge de la fracció reciclable.
  • “Practica Bé l'orgànica”: campanya per donar a conèixer la tasca del personal de la recollida i millorar la qualitat del material que es tracta a la Mancomunitat (prova pilot de compostatge).

Campanyes de prevenció de residus

Amb l'objectiu de reduir la generació de residus, des de l'any 2005 s'han anat portat a terme campanyes de sensibilització sobre la prevenció dels residus municipals, donant a entendre que el millor model és aquell que genera menys residus.   

Campanya pels elements punxants

Amb el lema ‘Diposita a la bossa del rebuig les agulles o altres materials punxants sempre dins d'un envàs de plàstic dur i a la teva bossa de rebuig. Evitaràs fer Mal' aquesta campanya vol evitar que les agulles i cúters es dipositin sense cap protecció dins les bosses d'escombraries.

Campanyes per promocionar el servei de deixalleria

Amb l'eslògan “Porta allò que et sobra” tots els usuaris que portaven algun residu especial (oli, pintures, piles, electrodomèstics, voluminosos, etc.) a les deixalleries fixes rebien un petit obsequi.

PERSONES DESTINATÀRIES

La ciutadania dels municipis de la Mancomunitat i altres municipis conveniats.

COST

Sense cost

COM ACCEDIR-HI

Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 15.04.2021 | 11:23