“A cegues no mola”, una atenció itinerant a les festes majors

Dimarts, 31 d'agost de 2021 a les 00:00

La primera actuació de l’estiu del programa A cegues no mola es va portar a terme el 30 de juliol a la festa major de Tona amb l’objectiu de potenciar una festa major de qualitat, amb els menors riscos possibles, lliures de sexisme i LGTBI-fòbia.

Taradell, ha sigut el següent municipi a apostar per l’atenció del programa A cegues no mola i, prèviament a la festa major, es va fer la formació “A l’altra banda de la barra” amb l’assistència de 13 persones joves del Consell de Joventut del municipi, disposats a aprendre, debatre i millorar les eines per tenir una millor festa.

Aquest any no hi ha hagut el recurs de repartir aigües ni tampoc s’han pogut fer testos d’alcoholèmia a causa de la COVID 19. Això fa permès donar a l’estand una funció diferent d’anys anteriors i s’ha fet servir de punt de referència per fer saber que les professionals estaven realitzant itinerància pels voltants del recinte on es realitzaven els concerts.

Si que s’ha utilitzat el recurs de les polseres amb l’eslògan “A Cegues no mola” per controlar l’accés a begudes alcohòliques només a persones majors d’edat, en el cas del Consell de Joventut de Taradell.

Durant ambdues festes majors s’ha pogut escoltar, repetidament durant els espectacles i concerts, les falques contra violències masclistes, LGTBI-fòbiques i actituds sexistes. I seguint amb la línia dels darrers anys també s’ha comptat amb el circuït contra assetjaments sexuals que s’aplica amb la col·laboració de les entitats organitzadores, la policia local del municipi i el personal de seguretat de l’empresa “protecta” per tal de guiar i coordinar la intervenció.

Programa Prevenció Conductes de Risc, el RUSC

Darrera actualització: 31.03.2022 | 13:42