L’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona” present a 11 municipis durant el 2021

Dimecres, 12 de gener de 2022 a les 00:00

L’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona”, elaborada al llarg del 2020, gira al voltant de les històries de vida de 13 dones majors de 60 anys que viuen als 13 pobles que conformen la Mancomunitat La Plana a través de les quals es vol sensibilitzar de la importància de la seva trajectòria vital i biografia, des d’una perspectiva de gènere.

Al llarg de l’any 2021 s’ha exposat durant 129 dies a 11 municipis de Mancomunitat La Plana, on ha tingut molt bona rebuda per part de totes les persones que l’han pogut visitar. Els municipis que l’han acollit són Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

Per aquest any 2022 està previst que sigui exposada també a Muntanyola i Sant Martí de Centelles. L’exposició continuarà disponible per a aquelles entitats i centres educatius del territori de Mancomunitat La Plana que estiguin interessades i ho sol·licitin.

També, des del Programa de Gent Gran, s’ha acompanyat i apropat l’exposició a alumnat de primària i secundària de l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles, de l’Escola Farigola de Seva i del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) El Puntal de Taradell. En aquestes visites guiades, amb una participació total de 199 infants, la  tècnica de gent gran va poder compartir amb els centres educatius el procés d’elaboració del projecte, explicar anècdotes i extreure conjuntament reflexions al voltant de cadascuna de les entrevistes.

El projecte, portat a terme pels Programes de Gent Gran i Igualtat de la Mancomunitat La Plana amb la fotògrafa Ariana Kozakowska, i subvencionat per la Diputació de Barcelona, és el resultat de diverses entrevistes biogràfiques realitzades durant l’estiu del 2020. Les protagonistes van ser fotografiades en el seu entorn més proper, captant la seva essència i vitalitat.

Des de la voluntat i il·lusió de donar a conèixer l’exposició i apropar-nos a unes realitats ben properes plenes de saviesa i història, us animem a tots i totes continuar gaudint-la pel territori!

Gent gran

Darrera actualització: 12.01.2022 | 14:19