20 anys del Projecte Aprèn i juga

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 00:00

El projecte “Aprèn i Juga” pretén apropar i facilitar l’accés a les activitats de lleure extraescolars i d’estiu que s’ofereixen al municipi de Taradell a tots els infants i joves que hi viuen que per motius socioeconòmics tenen més dificultats d’accedir-hi.

Aquest és un projecte de Càritas Parroquial de Taradell, que compta amb el suport tècnic, econòmic i de difusió de l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana.

El projecte va néixer de forma conjunta entre Càritas i l’Ajuntament de Taradell el curs 2003-04, amb l’objectiu de millorar la integració de tots els infants i joves en la vida i les activitats socials ordinàries que es desenvolupen al poble. Durant tots aquests anys l’evolució ha estat molt favorable i, per aquest motiu, es manté com una de les activitats de referència en l’atenció a la infància municipal, ampliant tant el nombre d’infants i joves beneficiaris com els imports econòmics que s’hi destinen.

Per aquest curs escolar 22-23 s’han gestionat un total de 50 sol·licituds, de les quals 46 han estat resoltes favorablement. Des de Serveis Socials, a través de criteris socioeconòmics  es fa una valoració del percentatge de beca atorgat. Es fan també entrevistes i seguiment de les famílies que ho requereixen per a la tramitació. Hi ha una coordinació també amb els diferents serveis i recursos que porten a terme les activitats extraescolars. Algunes de les activitats becades enguany han estat futbol, hoquei, dibuix, anglès, esbart, patinatge, voley, reforç escolar i natació, entre moltes d’altres.

Des de Càritas es fa un seguiment i acollida a les famílies sol·licitants. Com a novetat, aquest any es va fer una reunió informativa oberta a tota la població, en la que es va poder explicar el projecte i es van  poder començar a tramitar algunes de les sol·licituds.

Serveis Socials

Darrera actualització: 20.10.2022 | 15:48