Celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 00:00

Del 19 al 27 de novembre de 2022 té lloc una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

La Setmana pretén donar a conèixer estratègies i exemples concrets de reducció de residus, fomentar accions sostenibles i promoure un canvi d’hàbits a la ciutadania per avançar cap a un planeta residu zero. La 14a edició posa el focus en els residus tèxtils i en potenciar una moda circular i sostenible.

Durant la Setmana de prevenció d’enguany s’han programat activitats a diversos municipis, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Jornada Reduïm els residus i activem el civisme a Tona

Serà el tret de sortida dels actes de la Setmana i tindrà lloc el dissabte 19 de novembre de 10 a 14 h a l’Espai Muriel Casals. Hi ha programades activitats de conscienciació per a tots els públics: un taller d’estampació de bosses de roba, una conferència a càrrec del meteoròleg Francesc Mauri, una xerrada del col·lectiu Residu Zero Osona, un taller de cuina d’aprofitament i jocs fets amb materials reutilitzats. A més, del 19 al 27 de novembre es podrà visitar, al mateix espai, l’exposició La mar de plàstics. 

Taller de costura creativa a Aiguafreda

Tindrà lloc el dimarts 22 de novembre de 18 a 20 h a la sala El Talleret i va a càrrec de l’Associació Back to Eco. Es donarà una segona vida a texans vells per convertir-los en un element de decoració nadalenca. És una activitat per a tots els nivells i no cal portar material

Taller de costura creativa als Hostalets de Balenyà

Tindrà lloc el dimecres 23 de novembre de 18 a 20 h a l’Edifici La Pista, a càrrec de l’entitat Solidança. Es transformarà una peça de roba vella en una bossa de tela. És per a tots els nivells i cal portar una peça de roba vella i un Kit de costura.

Taller de cosmètica natural a Santa Eulàlia de Riuprimer

Tindrà lloc el dijous 24 de novembre de 18 a 20 h a la Casa de Cultura. A càrrec de Fitocosmètica del Montseny. Es faran sabons naturals per a higiene personal amb olis vegetals de qualitat. És per a tots els nivells i no cal portar material.

Taller educatiu de costura Reciclar roba per fer una banderola

Activitat adreçada als centres educatius que té per objectius conscienciar que és possible utilitzar la roba d’una altra manera, i potenciar la creativitat reciclant una peça de roba en desús i creant-ne una nova. El taller consta de dues parts: una introducció i debat per explicar què és el residu tèxtil, l'impacte ambiental que suposa la indústria tèxtil i en què consisteix la moda circular i sostenible, i un taller de costura dinàmic i col·lectiu de creació d’una banderola per decorar l’escola.

17a Setmana de Medi Ambient de Folgueroles

Del 26 de novembre al 4 de desembre hi ha programades diverses activitats educatives a l’Institut Escola Mossèn Cinto i a la Llar d’Infants Patufet relacionades amb la gestió i la prevenció de residus, sobretot en analitzar els problemes que causen els residus tèxtils. El diumenge 4 al matí a la Plaça Verdaguer tindrà lloc la festa final, amb activitats gratuïtes i obertes a tothom. 

Manco Mercat

Activitat adreçada a les persones treballadores de la Mancomunitat que tindrà lloc del 21 al 25 de novembre. Consisteix en un mercat d’intercanvi de roba i joguines per fomentar la reutilització i la reducció de residus.

Caldrà fer inscripció prèvia per els tallers de cuina d'aprofitament a Tona, de cosura creativa a Aigaufreda i Balenyà i de cosmètica natural a Santa Eulàlia de Riuprimer, trucant al 938124167_ext.5 o enviant un correu electrònic a mediambient@mancoplana.cat.

Medi Ambient

Darrera actualització: 15.11.2022 | 12:30