Comiat als voluntaris europeus acollits a Osona

Divendres, 4 de desembre de 2009 a les 00:00
El passat 4 de desembre els quatre voluntaris europeus acollits per la Mancomunitat La Plana i Associació Sant Tomàs i coordinats per l’àrea de joventut es van acomiadar per tornar als seus respectius països: França, Itàlia i Suècia.
El projecte SVE (Servei de Voluntariat Europeu) “Joventut en Acció amb Mancomunitat La Plana” que s’havia iniciat el mes de maig es va donar doncs per finalitzat amb un sopar de comiat que es va dur a terme al Servei d’Informació Juvenil de Tona, població on han residit els quatre voluntaris europeus durant aquests mesos.
Durant l’acte de comiat es va projectar un audiovisual titulat “Quatre voluntaris europeus a Catalunya”. Aquest pretén ser una eina de difusió del què és i com funciona la Mancomunitat La Plana, com a entitat coordinadora del projecte, i presenta els quatre voluntaris i les tasques que aquests han desenvolupat dins l’àrea de joventut i l’àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana i a la Residència Riudeperes de l’Associació Sant Tomàs. L’audiovisual, subtitulat en anglès, serà doncs una carta de presentació del Servei de Voluntariat Europeu de la Mancomunitat La Plana a entitats de tot Europa per captar nous voluntaris, l’arribada dels quals està prevista pel maig del 2010.
Aquesta ha estat la primera experiència d’acollida de voluntaris tant per la Mancomunitat La Plana com per l’Associació Sant Tomàs, i cal reconèixer que el grau de satisfacció de les dues entitats és altíssim. Ha permès potenciar la interculturalitat, aportar visions noves, donar un suport extraordinari a les tasques diàries i ha tingut un fort impacte en la comunitat local.
Recordar que tots els joves osonencs interessats en participar en el Servei de Voluntariat Europeu a qualsevol país poden fer-ho posant-se en contacte amb l’àrea de joventut de la Mancomunitat La Plana (projectesjoves@mancoplana.cat).
Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41