Es presenta un punt automatitzat d’aportació de deixalles a Muntanyola

Dilluns, 15 de març de 2010 a les 00:00
El diumenge 14 de març, i dins la programació d’actes de la XIV Festa de l’Arbre i V Fira de la Natura de Muntanyola , es va dur a terme la presentació del nou Punt automatitzat d’aportació de deixalles .

El punt automatitzat d’aportació de deixalles s’ha instal·lat a l’esplanada de l’església de Sant Quirze i Santa Julita de Muntanyola, on abans hi havia una àrea d’aportació.

Aquest sistema de recollida selectiva de deixalles , anomenat Eco-shop , és pioner a tot el país, tot i que a Itàlia, d’on és originari, hi està molt consolidat. Està dissenyat per recollir les deixalles d’una manera selectiva a zones rurals o semirurals, amb habitatges disseminats, com és el cas del municipi de Muntanyola. L’Agència de Residus de Catalunya ha apostat per aquest sistema, subvencionant íntegrament la instal·lació del punt automatitzat d’aportació de deixalles, i Muntanyola ha estat el municipi escollit.

Aquesta instal·lació es caracteritza pel fet que cada usuari necessita d’una targeta identificativa per utilitzar-la, i d’aquesta manera, es registren els residus aportats per cadascú. Es va realitzar una reunió prèvia amb els veïns on es van repartir la major part de targetes, tot i que aqueslls que no la tinguin encara poden anar-la a recollir a l’Ajuntament. Aquest punt automatitzat té l’aspecte d’una caseta, perfectament integrada amb l’entorn, a l’interior de la qual hi ha els diversos contenidors i permet que la zona quedi més endreçada. Per començar, donarà servei a una vuitantena de famílies – les més properes a la instal·lació - i s’espera, que, progressivament, es pugui ampliar el servei.

En aquest punt automatitzat, es recull la matèria orgànica , els materials reciclables i el rebuig. La matèria orgànica (bàsicament restes de menjar, dins una bossa compostable) representa una novetat pels habitants de Muntanyola ja que, fins ara, el compostatge casolà constituïa l’única via de gestió d’aquest tipus de residus.

Durant tot el matí del diumenge 14 de març es van fer diverses demostracions del funcionament als futurs usuaris i als visitants encuriosits, a càrrec dels tècnics de l’Àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana .


Àrea de medi ambient – Mancomunitat La Plana
Ajuntament de Muntanyola
Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41