Àmplia participació masculina al grup de suport a cuidadors i cuidadores de persones amb dependència a Balenyà

Dimarts, 30 de març de 2010 a les 00:00

Des del passat mes de desembre i fins el 29 de març s’ha dut a terme un grup de suport a cuidadors i cuidadores de persones grans en situació de dependència al municipi de Balenyà. El grup s’ha reunit al llarg de 13 sessions setmanals d’una hora i mitja, que han alternat entre sessions formatives, sessions de dinàmiques de grups i sessions de suport interpersonal. Aquestes últimes s’han fonamentat en tècniques de relaxació, afrontament de l’estrès, resolució de conflictes i activitats d’autocura.

El grup de suport de Balenyà ha estat format per persones, amb una àmplia participació masculina, que comparteixen una mateixa problemàtica i que han tingut interès en canviar o millorar la seva situació. En aquest sentit, se’ls ha brindat l’oportunitat de sentir-se escoltats i d’expressar-se, alhora que d’intercanviar coneixements. La finalitat del grup de cuidadors i cuidadores es la creació d’un Grup d’Ajuda Mútua que pugui funcionar de forma autònoma per compartir experiències i problemàtiques comunes.

Aquesta edició és la cinquena que es porta a terme als municipis de la Mancomunitat La Plana amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de Creu Roja Osona i l’impuls dels ajuntaments que acullen el projecte, en aquest cas l’Ajuntament de Balenyà. En edicions anteriors els grups de suport s’han realitzat a Tona, Seva, i Taradell. Actualment hi ha un grup a Aiguafreda que està obert a noves incorporacions. Aquelles persones interessades a participar d’aquesta activitat poden adreçar-se a l’àrea de serveis socials de la Mancomunitat La Plana (93 812 54 45) per tal d’inscriure’s gratuïtament.

El desplegament de la llei de dependència ha posat en relleu una tasca sovint feminitzada de cura dels familiars amb manca d’autonomia i la necessitat que les institucions públiques garanteixin un suport a aquesta tasca. Amb aquest objectiu la Mancomunitat La Plana segueix impulsant projectes d’aquesta naturalesa.

Àrea de serveis socials i ciutadania
Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41