Gent gran activa a la Mancomunitat La Plana

Dimecres, 7 d'abril de 2010 a les 00:00

Els passats dies 30 i 31 de març van finalitzar dues de les activitats del programa de dinamització de la gent gran als municipis de la Mancomunitat La Plana: un taller de Teràpia del riure a Aiguafreda i un Taller de Musicoteràpia a Sant Miquel de Balenyà (Seva).

El taller de musicoteràpia es va portar a terme al casal d’avis de St Miquel de Balenyà (Seva) i va comptar amb la participació de més d’una vintena de persones grans. Luis Vigata, musicoterapeuta, va ser l’encarregat de donar eines per tal de crear consciència de la importància de la música en la vida diària. Es va treballar a partir de la relaxació, del so d’instruments musicals, de l’audició de música i cançons conegudes pels participants, de jocs en grup, etc. En definitiva una dinàmica de moviment dirigida a través de la música per potenciar la part musical que tots portem a dins i despertar les emocions dels participants.

El taller de teràpia del riure, s’ha portat a terme a Aiguafreda amb participants del mateix municipi i de Sant Martí de Centelles. La persona encarregada de dirigir l’activitat va ser Encarna Berrueta, psicòloga, que va insistir molt en la importància del fet de riure, ja que aporta beneficis tant físics com psíquics. Durant les dues sessions programades, les 10 persones grans que hi van participar van compartir situacions d’humor i van riure juntes a través de jocs, exercicis d’expressió corporal, ball, etc. per tal de canalitzar els prejudicis i limitacions i així visualitzar les situacions des d’una òptica més positiva i saludable.

Les dues activitats van tenir una durada de dues sessions de dues hores, i han estat subvencionades per la Diputació de Barcelona. L’organització dels tallers ha anat a càrrec del programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana i dels Ajuntaments de Seva i Aiguafreda.

Programa de dinamització de la gent gran
Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41