Obert el nou període de sol·licitud de lloguer just

Dimarts, 20 d'abril de 2010 a les 00:00

Des del passat divendres dia 16 i durant un mes restarà obert el nou període de sol·licitud de les Prestacions econòmiques de caràcter permanent , que substitueixen els antics ajuts al lloguer just .

Que són?

Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial, amb especial atenció a les famílies monoparentals i dones en situació de violència de gènere .

Aquestes prestacions s’atorguen amb caràcter permanent i es mantenen sempre que les persones beneficiàries continuïn reunint els requisits.


Els requisits que han de complir són:

- Estar en risc d’exclusió social.

- Ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge on resideixin amb caràcter habitual i permanent.

- Acreditar uns ingressos de la unitat de convivència no superiors a 2,35 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

- Tenir domiciliat el pagament del lloguer de l’habitatge per al qual se sol·licita la prestació en alguna entitat de crèdit.

- Tenir domiciliat el cobrament de la prestació en alguna entitat de crèdit.

Les persones beneficaries dels ajuts al pagament del lloguer reconeguts en la convocatòria del 2009, aprovada a l’empara del Decret 244/2005, de 8 de novembre, passen a ser perceptors d’aquestes prestacions permanents sempre que compleixen aquests requisits i els de la resolució de convocatòria anual.

És imprescindible demanar cita prèvia per telèfon. No s’atendrà sense cita concertada

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41