V edició del curs d’horticultura ecològica impartit per Gaspar Caballero a la Mancomunitat

Dimecres, 28 d'abril de 2010 a les 00:00

L’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana ha organitzat per cinquè any consecutiu un curs d’horticultura ecològica segons el Mètode Gaspar Caballero De Segovia.

El curs es va dur a terme el dissabte dia 24 (en sessió de matí i tarda) i diumenge dia 25 (sessió al matí), a les instal·lacions de l’Escola Farigola de Seva i va ser impartit pel mateix Gaspar Caballero De Segovia, el mallorquí creador del mètode d’horticultura ecològica per mitjà de “parades en crestall”.

Aquest curs, eminentment pràctic, permet als alumnes que hi participen aprendre a crear un hort ecològic de “parades en crestall”: preparar l’espai, crear les parades a mida, muntar el reg exsudant, preparar el sòl, sembrar i plantar el planter, etc. Tot plegat és una experiència que els serà molt profitosa quan es posin a construir el seu propi hort.



A més, això permet al centre educatiu on es desenvolupa el curs, en aquesta ocasió l’Escola Farigola de Seva, poder disposar d’un hort ecològic totalment equipat per poder-lo utilitzar com a recurs pedagògic per treballar amb els alumnes.

El Mètode Gaspar Caballero De Segovia es caracteritza per ordenar l’espai de cultiu mitjançant bancals o “parades en crestall” de mida reduïda i fer una rotació de les diverses famílies de plantes. Abans de plantar-hi, es cobreixen amb una capa de compost (adob natural) i s’utilitza un sistema de reg per exsudació, que permet un reg uniforme i amb el mínim consum d’aigua. És un sistema que no utilitza productes químics i requereix el mínim treball de sembra, però del qual se n’obté una producció excel·lent.

Tant el curs com el projecte de promoció del compostatge casolà i la horticultura ecològica reben el suport dels dotze ajuntaments que conformen la Mancomunitat La Plana (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona i Viladrau).

Àrea de Medi Ambient
Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:41

Imatges