Accions mancomunades amb els fons dels Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat

Dimarts, 13 de setembre de 2022 a les 00:00

Una vegada més els municipis que foment part de la Mancomunitat La Plana (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i l’EMD Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau), han confiat amb aquesta i li han delegat o destinat l’aportació que han rebut per part del Ministeri d’Igualtat a través dels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del període 2021-2022. Una aportació econòmica que ha permès portar a terme diverses iniciatives mancomunades en benefici de tots els municipis.

Per una banda, s’ha ampliat la campanya de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques anomenada 'EL MASCLISME AL REBUIG', iniciada amb fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del període 2020-2021, ampliant-la amb diverses accions com la impressió de materials (polseres i adhesius) i elaborant una guia pedagògica i uns vídeos per a xarxes socials que properament es començaran a difondre.

Per altra banda, s’han portat a terme tallers i activitats de sensibilització i prevenció de les violències masclistes als centres educatius d'educació secundària, sestà treballant amb una campanya per fomentar el joc lliure d'estereotips de gènere com a recurs coeducatiu per a la prevenció de violències masclistes i s’està elaborant una guia que ha d’acompanyar una maleta pedagògica amb recursos coeducatius (llibres, contes, jocs,  etc.) destinada a centres educatius, professionals d’atenció a les dones i ciutadania en general, monitors i monitores, etc.

A mesura que els projectes iniciats estiguin finalitzats s’aniran donant a conèixer a través de les xarxes socials, pàgines webs, serveis, etc. de la Mancomunitat La Plana i dels ajuntaments que la conformen.

Programa d’Igualtat

Darrera actualització: 13.09.2022 | 11:43