Accions per combatre les violències envers les dones

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 00:00

Folgueroles va acollir el passat 3 de desembre la darrera activitat organitzada a la Mancomunitat La Plana en el marc del  25 de novembre ‘Dia Internacional contra les violències envers les dones’: un taller on es va parlar sobre com funcionen les violències, i els obstacles i resistències existents per superar-les.

Durant tot un mes (del 4 de novembre i fins ben entrat el desembre) s’han fet activitats i actes ben diversos per reivindicar aquesta data tant necessària encara. A alguns dels municipis i seguint la tradició de cada any, el mateix 25 de novembre s’hi va realitzar l’acte commemoratiu acompanyat en alguns casos d’encesa d’espelmes en record de les víctimes d’aquest any i amb la lectura del manifest.

També s’han realitzat activitats com una marxa exploratòria, xerrades, cinefòrums, tallers i distribució de material per donar a conèixer el 25N, el qual encara és molt desconegut per a la ciutadania en tots els municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana. Algunes d’aquestes activitats s’han fet conjuntament amb el programa de joventut de cada municipi per tal d’arribar també a la ciutadania més jove.

La programació ha estat impulsada des de regidories, serveis municipals, associacions de dones, grups feministes i les tècniques d’igualtat dels pobles mancomunats, i se n’ha fet difusió a través d’un cartell unitari a nivell comarcal que mostrava un grup divers de dones manifestant-se per tal de representar la lluita conjunta i la sororitat.  

Aquest any, a diferència de la resta, també s’ha donat protagonisme a la campanya El Masclisme al Rebuig (presentada a l’estiu) i molts dels municipis han fet difusió dels materials innovadors d’aquesta -com són les bosses de tela o els adhesius- en els actes que han organitzat.

Igualtat

Darrera actualització: 21.12.2021 | 13:34

Imatges