Arriba la 17a edició de la Setmana de Medi Ambient de Folgueroles

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

La Setmana de Medi Ambient de Folgueroles tindrà lloc del 26 de novembre al 4 de desembre i s’emmarca en la programació de la Setmana europea de la prevenció de residus, que enguany posa el focus en els residus tèxtils i en potenciar una moda circular i sostenible. Té programades diverses activitats educatives a l’Institut Escola Mossèn Cinto i a la Llar d’Infants Patufet, la presentació de la nova comunitat energètica municipal i la festa final el diumenge 4 de desembre al matí oberta a tota la ciutadania.

Durant la setmana es faran diverses activitats d’educació ambiental a l’Institut Escola Mossèn Cinto i a la Llar d’Infants Patufet, destinades a tots els nivells (des d’educació infantil fins a secundària), i relacionades amb el tema de la moda circular i els residus tèxtils. Es faran activitats com un taller de costura de banderoles, una xerrada sobre moda circular, un taller d’upcycling amb roba vella, un mural tèxtil, un taller de confecció de bosses, i un mercat d’intercanvi de roba. La tradicional activitat A l’escola hi vaig a peu, que té per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible, l’organitza l’AFA i es farà el dimecres 30.

El dijous 1 de desembre tindrà lloc la presentació de la comunitat energètica Folgueroles Renovable a les 8 del vespre a la Sala Mirador del Centre Cultural.

El diumenge 4 de 10 a 13:30 h tindrà lloc la festa final, amb activitats gratuïtes i obertes a tothom. Començarà a les 10 h als Jardins de Can Dachs amb un bingo musical de nadales i xocolatada, a càrrec de l’Esplai El Creixent. D’11 a 13 h a la Plaça Verdaguer tindrà lloc un taller de decoració nadalenca amb roba usada a càrrec de l’Associació Tapís. A les 11:30 h a la Sala de Plens es farà l’activitat de contes dibuixats a gran format a càrrec de Subi i Olga Cercós. I durant tot el matí a la plaça tindrà lloc un mercat de segona mà per donar una segona vida a roba, joguines i altres objectes en bon estat. Està obert a tothom i es pot posar una paradeta a títol personal, com a entitat o col·lectiu. Les inscripcions s’han de fer al Punt d’Informació abans del dia 1.

La Setmana de Medi Ambient d’enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Folgueroles, l’Àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana, l’Institut Escola Mossèn Cinto, l’AFA de l’Institut Escola Mossèn Cinto, la Llar d’Infants Patufet, l’Esplai El Creixent, i la cooperativa Folgueroles Renovable, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Medi Ambient

Darrera actualització: 25.11.2022 | 17:37