Ballem lliures i sense por per avançar cap a la igualtat efectiva de gènere des de la música

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 00:00

Una de les línies d’actuació del programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana és portar a terme iniciatives contra les violències masclistes i la LGTBI-fòbia per avançar en la igualtat efectiva de gènere i en la no discriminació de les persones. Per aquest motiu, des dels programes de Joventut i d’Igualtat de la Mancomunitat es fomenten festes i espais lliures de violències masclistes i LGTBI-fòbia.

La Mancomunitat s’adhereix a la campanya #BallemLliuresISensePor de l’Institut Català de les Dones que vol promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

Es tracta d’una llista de reproducció de cançons a la plataforma Spotify titulada #BallemLliuresISensePor adreçada a tota la ciutadania, entitats i institucions perquè es pugui gaudir de la música i unes cançons amb uns valors que permeten sentir-se còmode. Amb unes lletres que fomenten l'apoderament de les dones i rebutgen actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes. Lletres igualitàries que superen la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions, alhora que afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals, sense deixar de banda l’esperit festiu.

Tothom pot participar proposant cançons a través de les xarxes socials per ampliar aquesta llista inicial de 100 cançons d’un gran ventall d’estils i d’artistes catalanes, nacionals i també internacionals com Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade, Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish, etc.

Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran filtrades perquè només hi hagi temes que compleixin els criteris necessaris perquè sigui una llista amb valors d'igualtat de gènere.

Connecta't i gaudeix de bona música!

Igualtat

Darrera actualització: 30.07.2021 | 17:56

Imatges