Cap a una comunitat energètica industrial

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 00:00

Les empreses del Polígon d’Activitat Econòmica de l’Avellanet a Sant Miquel de Balenyà es troben per explorar un projecte d’autoconsums compartits i comunitat energètica industrial

El passat 25 d’octubre, algunes empreses del polígon de l’Avellanet es van reunir per parlar de la possibilitat de crear una comunitat energètica industrial.

Aquesta iniciativa està recolzada per l’EMD Sant Miquel de Balenyà, la Mancomunitat La Plana i Creacció, que sota el paraigües de Proenergia i de la mà de l’Agència de l’Energia d’Osona, promouen aquest tipus d’iniciatives ajudant a les empreses a millorar la seva competitivitat i acompanyant-les en la transició cap a una economia verda.

Per explorar aquest model, basat en la generació i l’autoconsum de l’energia fotovoltaica en  el P.A.E de l’Avellanet, es realitzarà un estudi tècnic d’instal·lacions d'autoconsum col·lectiu al llarg d’aquest últim trimestre de l’any. Aquest estudi es subvencionarà amb recursos de la Diputació de Barcelona en el marc del projecte Proenergia Osona.

Aquestes iniciatives són fonamentals per caminar cap a un canvi de model energètic més sostenible i afavorir la sobirania energètica. El sector industrial té moltes possibilitats de producció d’energia i el fet que les empreses estiguin agrupades en el polígon potencia sinergies poder-ho  fer col·lectivament.

Les empreses que estiguin interessades en aquesta proposta poden contactar amb el Servei de Desenvolupament Local de la Mancomunitat La Plana al 648447270.

Desenvolupament Local

Darrera actualització: 04.11.2022 | 11:14