Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00

 

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha celebrat a la Mancomunitat La Plana amb un seguit d’accions.  

La celebració va començar el divendres 4 de juny a Balenyà, on es va inaugurar el punt d’intercanvi de llibres a la plaça Josep Espona. Aquest punt forma part d'una xarxa d’intercanvi de llibres que s’emmarca dins el Pla supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana i té per objectiu reutilitzar els llibres, reduir la generació de residus i fomentar la lectura.

A primera hora de la tarda hi van haver activitats pels alumnes de P3 fins a 2n de primària de l’Institut Escola Carles Capdevila. A partir de les 5 a la plaça, i ja per a tota la població, es va poder gaudir de jocs sobre el reciclatge i la prevenció de residus i d’un espai de la biblioteca i el Flik-Flak. També es va aprofitar per regalar, a tothom que en venia a buscar, compost obtingut de la recollida de matèria orgànica del municipi.

El dissabte dia 5 a Aiguafreda va fer-se la jornada de neteja a la Riera de Martinet i al seu entorn dins el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe. Hi van participar una vintena de veïns i veïnes del municipi als que es va obsequiar amb un saquet de compost. L’acció va ser organitzada conjuntament amb l’associació Martinet, el Grup de Defensa Fluvial, l’Ajuntament d’Aiguafreda i la Mancomunitat La Plana i va recollir 150 kg de residus que es van gestionar de manera correcta.

També hi van haver accions el mateix dissabte 5 a Tona. Al matí es va inaugurar un punt d’intercanvi de llibres al costat de l'Església amb la intervenció de l’alcalde Amadeu Lleopard i de l’equip tècnic de la Mancomunitat La Plana que van explicar el funcionament del punt i la importància de l’intercanvi per a la reutilització i el medi ambient. A continuació es va fer l’acció Let’s Clean Up Europe de neteja pels voltants del Castell i es va repartir compost gratuït durant el matí. A la tarda va tenir lloc la xerrada L'estil de vida residu zero i un taller de Furoshiki (embolicar amb roba) a càrrec d’Esther Peñarrubia on es van explicar alternatives de productes per minimitzar els residus que generem a casa.

A més, dins la Campanya 'Porta allò que et sobra' aquelles persones que durant aquesta setmana (fins el dia 12)portin resiuds a les deixalleries rebrqn un obsequi, igual que aquelles que utilitzin el servei de Deixalleria mòbil durant el mes de juny.

Medi Ambient

Darrera actualització: 09.06.2021 | 15:45