Celebrem un creatiu Dia Internacional de la Gent Gran

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 00:00

La gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana va celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre) amb uns tallers d’estampació de bosses de tela (totebag) a diversos municipis que integren l’ens supramunicipal.

La proposta d’enguany s’ha adequat a les circumstàncies sanitàries actuals. La pandèmia de la Covid-19 ha impossibilitat el format amb el que fins ara es commemorava la data: una jornada lúdica i cultural en la que els 13 municipis de la Mancomunitat participaven d’una acció compartida.

En aquesta edició, un total de 44 persones dels municipis d’Aiguafreda, El Brull, Malla, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona i Viladrau, han participat durant el més d’octubre d’uns tallers que han potenciat la seva part més creativa i artística.

Els tallers han anat a càrrec de Maite Garcia, de Kokora, i han consistit en l’estampació de bosses de tela mitjançant la utilització de diverses tècniques d’estampació com la pintura amb rodets, els tampons de goma i el pinzell a mà alçada... En acabar les activitats, amb uns resultats molt creatius, cada participant es va poder endur a casa la seva totebag estampada.

En el transcurs dels tallers va quedar palesa la necessitat de continuar potenciant activitats d’aquest tipus per seguir promovent el lleure i l’oci en les persones majors de 60 anys.

Tanmateix, en altres municipis com Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola (on estava previst un taller del riure i el bon humor) encara no ha estat possible la realització dels tallers per l’aturada temporal de l’activitat degut a les noves mesures de prevenció del contagi de la Covid-19. Es preveu que tan bon punt la situació torni a estar normalitzada es pugui reprendre la programació.

Aquestes activitats han estat subvencionades per l’Àrea de Serveis Socials de Mancomunitat La Plana i gratuïtes per a les persones participants.

Dinamització de gent gran

Darrera actualització: 26.10.2020 | 12:32