Comencem un nou curs amb molta il·lusió

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 00:00

Des del Servei d’Educació Ambiental comencem un curs escolar amb nous reptes i incerteses, però la mateixa il·lusió de sempre

Tenim moltes ganes de seguir treballant al costat dels centres educatius dels municipis mancomunats per fer créixer l’educació ambiental i seguir avançant cap a un present i un futur més sostenibles.

L’oferta educativa per aquest curs segueix els objectius i les línies de treball dels darrers anys, i s’estructura en tres eixos: l’assessorament i la dinamització de l’educació ambiental, el préstec de recursos educatius i les visites a les instal·lacions de tractament de residus.

Presentem algunes de les novetats d’aquest curs:

Què esmorzem / Què deixem. Segona edició del projecte, que posa l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars, i promou la reflexió i l’acció a favor de la prevenció de residus. Es tracta d’una activitat atractiva, vivencial i molt visual per fer durant la Setmana europea de la prevenció de residus.

Com pots fer compost. Dossier pedagògic destinat a educació primària, per treballar de manera competencial i transversal diferents continguts del currículum relacionats amb el compostatge. Recull 23 activitats educatives per fer tant a l’aula com a l’entorn proper.

L’hort a l’escola. Recull d’activitats. Guia que agrupa un total de 36 activitats dutes a terme els darrers cursos a algunes de les escoles de la Mancomunitat. Propostes que giren entorn de l’hort escolar, destinades a l’educació primària i que es poden adaptar als interessos i necessitats de cada centre.

Let’s Clean Up Europe. Suport en l’organització d’accions de neteja de residus en espais naturals, promogudes pels centres educatius i amb la participació de diversos agents dels municipis. 

Escape room Col·lapse total. Recurs educatiu en construcció. Escape room destinat a tots els públics, i als centres educatius a partir de cicle superior de primària. Es tractarà d’un joc virtual en què els participants hauran de buscar solucions a un món on s’estan esgotant els recursos i les deixalles s’acumulen.

Escola i poble residu zero. Proposta educativa en construcció que té per objectiu que l’alumnat prengui consciència de la problemàtica que representa la generació de residus a l’escola i al poble, i que elabori propostes senzilles per promoure la reducció de les deixalles amb la participació i sensibilització de tota la comunitat educativa.

Molt bon inici de curs!

Educació Ambiental

Darrera actualització: 04.09.2020 | 11:47