Commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 00:00

La Mancomunitat La Plana i els municipis que en formen part, es sumen a la commemoració del 8M, Dia de les Dones, portant a terme diverses accions i activitats per reivindicar la igualtat efectiva i els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada, ja que tot i els avenços aconseguits en tres segles de corrents de pensament feminista i dos segles de lluita organitzada, els drets de les dones encara no estan plenament garantits, no són una realitat per a moltes dones i estan subjectes a retrocessos. Per això urgeix trencar el miratge de la igualtat.

De nou, la imatge gràfica de la campanya, ha sorgit del treball conjunt de la comissió d’Igualat d’Osona formada per les tècniques d’igualtat del Consell Comarcal d’Osona, la Mancomunitat La Plana el Consorci del Lluçanès i els  Ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic.

Enguany la imatge, l’ha dissenya l’artista afrocatalana Montserrat Anguiano i la dona escollida que protagonitza la campanya és la Carme Serralonga, pedagoga cabdal de la nostra història, llicencia en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Va viure una vida abocada a l’ensenyament, la cultura i la llengua catalana. En els primers anys del franquisme, el nou règim va prohibir l’Institut Escola i parlar català i Carme Serrallonga, professora d’aquest centre, i algunes famílies de l’alumnat van crear una nova escola, amb la intenció de preservar la llengua i l’esperit renovador. Ella va fundar l’Escola Isabel de Villena.  Aleshores, la coeducació estava prohibida i Serrallonga havia de burlar les inspeccions perquè nens i nenes poguessin estudiar conjuntament. A banda de la seva tasca pedagògica, també va destacar en la traducció al català de diverses obres en anglès o en alemany.

Així doncs, amb la imatge d’aquest clar exemple de dona lluitadora, es difonen els diversos actes i activitats organitzades per associacions de dones i grups feministes, regidories, serveis municipals, etc.

Per consultar totes les activitats que es portaran a terme durant les pròximes setmanes es pot consultar l’agenda de la web www.mancoplana.cat i seguir les xarxes socials.

Igualtat

Darrera actualització: 02.03.2022 | 12:20