Dia Mundial del Medi Ambient

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 00:00

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i a la Mancomunitat La Plana ho celebrem amb diverses accions.

  • Campanya Porta allò que et sobra per promocionar el servei de deixalleria. Els usuaris que portin residus a les deixalleries fixes d’Aiguafreda, Malla o Taradell del 5 al 12 de juny i a la deixalleria mòbil durant el mes de juny rebran un petit obsequi.
  • Aiguafreda - Jornada de neteja a la Riera de Martinet. El dissabte 5 de juny al matí, en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe, es farà una acció col·lectiva de neteja a la Riera de Martinet i al seu entorn. La jornada, organitzada per l’associació Martinet, Grup de Defensa Fluvial, l’Ajuntament d’Aiguafreda i la Mancomunitat La Plana, començarà a les 9 del matí des de la Font dels Enamorats. A tots els participants se’ls obsequiarà amb un saquet de compost.
  • Balenyà - Inauguració del punt d’intercanvi de llibres i tarda d’activitats. El divendres 4 de juny a la tarda es faran activitats diverses a la plaça Josep Espona. A les 17 h s’inaugurarà el punt d’intercanvi de llibres, acció que s'emmarca dins el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana i que té per objectiu reutilitzar llibres, reduir la generació de residus i fomentar la cultura. També es faran tallers de reutilització amb la participació de l’Institut Escola Carles Capdevila, espai biblioteca i Flik-Flak, jocs sobre reciclatge i prevenció de residus per a tota la ciutadania i lliurament de compost gratuït.
  • Tona - Inauguració del punt d’intercanvi de llibres, Let’s Clean Up i xerrada residu zero. El dissabte 5 de juny hi ha activitats programades matí i tarda. A les 10 del matí s’inaugurarà el punt d’intercanvi de llibres a la plaça del Monument de la Sardana. A continuació es farà l’acció Let’s Clean Up Europe de neteja d’alguns punts dels voltants del Castell de Tona. Es recomana a la ciutadania portar guants reutilitzables. S’entregarà compost gratuït als participants (cal portar una bossa o recipient). A les 18 h a l’espai Muriel Casals tindrà lloc la xerrada L'estil de vida residu zero i un taller de Furoshiki (embolicar amb roba) a càrrec d’Esther Peñarrubia.

Totes les accions es faran complint les mesures de seguretat contra la Covid-19. En cas de pluja es suspendran les activitats organitzades a l’aire lliure.

Medi Ambient

Darrera actualització: 07.06.2021 | 15:00