Els tallers per #gentgranactiva reprenen l'activitat presencial

Divendres, 9 d'octubre de 2020 a les 00:00

Les circumstàncies sanitàries que ens han precedit aquests darrers mesos i l’actual situació de pandèmia per la Covid-19 no han impedit que des de l’organització i gestió del Programa de gent gran de la Mancomunitat La Plana i els diversos Ajuntaments que ho promouen, s’hagi programat un nou curs de tallers per a gent gran activa.

Uns tallers que, si fins ara eren claus com a espais de formació i socialització de les persones majors de 60 anys, ara esdevenen de gran importància per continuar potenciant en el col·lectiu un espai per seguir compartint coneixements, experiències formatives i els vincles afectius que s’hi donen.

Al llarg del període de confinament, entre els mesos de març i juny, el Programa de dinamització de gent gran (amb la col·laboració de les talleristes) va adaptar les propostes que es feien en els diferents tallers per tal de mantenir l’activitat i al mateix temps el contacte amb les persones participants, oferint-les suport i acompanyament emocional en format telemàtic.

Donat que l’objectiu és poder retornar de manera segura a la presencialitat, s’ha posat especial èmfasi en les mesures de prevenció per garantir uns espais segurs per a les persones participants. D’aquesta manera, tots els tallers es realitzen en espais on es pot garantir la distància de seguretat entre les persones i on s’apliquen les mesures de protecció per evitar el contagi de la Covid-19 (gel desinfectant de mans, desinfecció del mobiliari, ventilació de les aules, entre d’altres).

Aquest curs 2020/2021 s’ofereixen els tallers de psicomotricitat, estimulació cognitiva, creativitat i català, amb un total de 130 persones inscrites, majoritàriament dones, dels municipis d’Aiguafreda, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona i Sant Miquel de Balenyà. Els tallers, que tenen una durada de 9 mesos, s’organitzen en una o dues sessions setmanals d’una hora i mitja o dues hores, en funció de la tipologia de taller.

Iniciem, doncs, un nou curs amb l’interès d’oferir activitats diversificades on es vetlla pel desenvolupament integral de les persones grans, a través de la seva participació activa.

Programa de dinamització de gent gran

Darrera actualització: 13.10.2020 | 14:55