Estiu Jove 2021, activitats per passar el millor estiu!

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 10:00

El Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana, en col·laboració amb els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà, han impulsat una any més l'ESTIU JOVE.

L’Estiu Jove està conformat per una àmplia oferta d’activitats lúdiques, creatives,  esportives i formatives adreçades a joves de 13 a 29 anys que es desenvoluparan durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Arrel de la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i l’impacte que aquesta ha tingut en la població adolescent i jove en aquests moments es reivindiquen els espais de lleure com a espais socioeducatius imprescindibles i més necessaris que mai. S’ha posat l’accent en les necessitats d’ordre emocional i de relació amb l’entorn així com en l’activitat física. Sempre des d’una perspectiva socioeducativa, fomentant la seva participació, mobilitat i la interacció.

S’ha dissenyat una programació àmplia i diversa d’activitats on els i les joves puguin gaudir d’una oferta saludable, diversa, divertida i de qualitat ens els seus espais d’oci i lleure on s’afavoreixi el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida.

La confecció de la programació també  ha recollit les preferències de les persones joves del territori. Durant el primer trimestre de l’any es van realitzar qüestionaris online i enquestes a les entitats juvenils que han servit com a full de ruta per a la programació.

Concretament s'han organitzat diversos tallers i activitats per a tots els municipis com: taller de construcció i pilotatge de drons, bateig de realitat virtual, tallers de fast foof saludable, taller de d’elaboració sabons naturals i  un monogràfic d’urban sketching.

També s’han diversificat els espais on realitzar les activitats per tal de complir amb les normatives de seguretat, l’aforament i les distàncies que recomanen les autoritats sanitàries en tot moment. L’oferta d’activitats és totalment gratuïta per facilitar l’accés a tota la població.

Totes les activitats es realitzaran sota inscripció prèvia online i per fer una previsió d’aforament i definir les mesures de seguretat.

Formació en el lleure

Pel que fa a l'oferta formativa s'ha tornat a programar el curs de premonitoratge en el lleure que combina una part teòrica (del 28 de juny al 2 de juliol a Taradell i Tona) amb una part de pràctiques (20h) que els i les participants podran escollir on realitzar.

S’ha de tenir en compte que l'actual situació podria obligar a l’organització a fer algunes modificacions de la programació. Estigueu pendents de les nostres xarxes socials!

Joventut

 

Darrera actualització: 14.07.2021 | 13:19