Estudiants de Geografia de la UB visiten la Mancomunitat per aprofundir en el desenvolupament local a Osona

Divendres, 21 d'abril de 2023 a les 18:21

La visita forma part d’un recorregut per descobrir projectes i accions concretes per fer front als reptes socioeconòmics en una comarca estretament vinculada al sector agroindustrial

Un grup d’estudiants del grau en Geografia de la Universitat de Barcelona (UB) han visitat aquesta tarda la Mancomunitat per conèixer com s’articula el desenvolupament local en una comarca on l’activitat econòmica va fortament lligada al sector agroindustrial.

Carles Bassaganya Serra, gerent de la Mancomunitat, i Aloma Terradellas Riera, responsable de l’àrea de Desenvolupament Local,  han exposat les funcions, objectius i projectes de la Manco.

Durant la sessió s’han explicat els objectius i alguns dels serveis públics que ofereix l’ens, com els de medi ambient, d’àrea social o serveis funeraris, gràcies a la suma dels 13 pobles que en formen part. A més, s’han detallat els principals projectes i activitats de desenvolupament local per constatar la importància d’establir sinèrgies entre l’administració i les entitats privades per a fer front als reptes comuns.

Prèviament, el grup acompanyat pel professor de la UB, Albert Santasusagna Riu, ha visitat Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement de la comarca, i l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu (OPE Manlleu). L’experiència haurà permès conèixer als estudiants com poden treballar en el desenvolupament local en una agència, un ajuntament o en una mancomunitat de municipis. Unes posicions tècniques i directives que podran valorar com a possibilitats de futur laboral.

Darrera actualització: 21.04.2023 | 21:38