Fem-ho Jove 2020, una edició plena de reptes i bones experiències

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Durant aquest mes de juliol, i emmarcat dins de l’Estiu Jove, als municipis de Taradell i Seva s’ha portat a terme el projecte Fem-ho Jove! en el qual han participat 33 joves, 23 de Taradell i 10 de Seva.

El projecte ha tingut una durada de 4 setmanes, i va finalitzar el passat 24 de juliol amb una petita festa de comiat per als i les joves participants.

Fem-ho jove és una experiència educativa i social per als i les joves d’entre 13 i 17 anys, on es combinen diferents activitats de lleure educatiu, coneixement de l’entorn i treball comunitari a través de la metodologia d’aprenentatge-servei. El projecte vol estimular la participació del jovent al municipi i alhora treballar diferents valors com la cohesió, el civisme, el compromís i l’apoderament del col·lectiu jove com a agent de transformació social.

El treball comunitari potencia valors com la participació ciutadana i el civisme, per això a través de la rehabilitació de dos espais (a Seva a la piscina i a Taradell el pipican) s’han fet dos murals on els i les joves han pogut crear i expressar lliurement el missatge que volien transmetre. A més, els i  les joves de Taradell han donat suport al Parc de les Olors, en la recollida de la lavanda, i han fet banderoles de roba per la Festa de l’Envelat i així  potenciar una Festa Major amb els menors residus possibles.

El coneixement de l’entorn s’ha treballat mitjançant sortides, visites guiades i gimcanes pels voltants dels dos municipis per vincular el jovent amb el poble així com per  descobrir nous indrets naturals al costat de casa. D’altra banda, s’han realitzat tallers participatius: a Taradell un d’estampació de totebags, amb la imaginació i la creació com a protagonistes, i a Seva es un sobre sexualitat i gènere. I les activitats de lleure són moments d’esbarjo on es treballen aspectes com la coeducació i el respecte entre el grup de persones participants.

L’edició d’enguany ha estat especialment atípica sobretot per l’adaptació de les activitats als requeriments establerts pel PROCICAT i la Direcció General de Joventut. Cal destacar la tasca de treball emocional i seguiment  que s’ha realitzat per part de l’equip de monitores per tal que els i les joves poguessin gaudir al màxim de l’experiència després d’estar des del mes de març sense participar en activitats grupals.

L’organització vol agrair la col·laboració de les brigades municipals, dels professionals del centre Costa i Font, del Parc de les Olors, del Club del Parc d’Esports, de l’Arxiu Fotogràfic, de Mas Bellpuig, de Ponicat, Tipi Camp, de la Cerveseria del Montseny, de les piscines dels Roures, de la fusteria Pagespetit i del Golf del Muntanyà. Agrair també la bona feina de l’artista taradellenca Laia Martínez pel disseny mural a Taradell i a en Miquel Àngel Marin per la col·laboració amb el mural de Seva, així com, la participació i implicació dels grups de joves i totes les monitores per haver-ho fet possible.

Joventut

Darrera actualització: 27.07.2020 | 16:56