Finalitza una nova edició de L’Estiu Jove

Dilluns, 8 d'agost de 2022 a les 00:00

Amb una proposta d’activitats ben diversa i singular per incentivar la participació del col·lectiu d’adolescents i joves

Al llarg dels mesos de juliol i agost s’ha portat a terme una  nova edició de l’Estiu Jove, impulsat pel Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana, en col·laboració amb els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Malla, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà.

El projecte vol estimular la participació juvenil local fora de l’àmbit formal, treballar diferents valors com la cohesió, el compromís, la igualtat d’oportunitats i l’apoderament, emmarcats dins el Pla Jove, tot generant espais de convivència.

Es prioritzen les activitats de lleure socioeducatiu per tal de poder donar resposta a les necessitats del jovent tant en l’àmbit de la socialització, formatiu, emocional i la realització d’activitats significatives.

En l’àmbit formatiu, s’han realitzat dues accions:

Un curs de premonitoratge en el lleure adreçat a joves de 16 i 17 anys, amb una durada de 20 hores lectives i 20 hores de pràctiques. Hi han participat 29 joves dels municipis de el Brull, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i la EMD de Sant Miquel de Balenyà. Aquest curs ajuda a tenir una visió clara del món del lleure i capacita l’alumnat per a realitzar tasques de suport al monitoratge.

I el projecte Fem-ho Jove! Que s’ha dut a terme a Seva i a Taradell. Aquest té la filosofia d’aprenentatge-servei, que consisteix a formar-se al mateix temps que es porta a terme un servei a la comunitat. Combinant aquestes tasques a la comunitat i activitats lúdiques com tallers o anar a la piscina, ha comptat amb la participació de 60 persones joves.

L’oferta socioeducativa s’ha completat de forma molt variada i singular amb diversos tallers i activitats lúdiques com art mural, tallers de cuina (sushi i pastisseria saludable), iniciació al kick boxing, defensa personal, estampació tèxtil, fotografia artística amb el mòbil, pilotatge de drons, taller de cremes naturals, etc. En total s’han realitzat una quarantena d’activitats amb una molt bona acollida i participació del col·lectiu d’adolescents i joves.

Des dels Ajuntaments i la Mancomunitat La Plana, es vol agrair la resposta a totes les persones participants i la bona acollida que té any rere any la programació de l’Estiu Jove.

Joventut

Darrera actualització: 09.08.2022 | 11:37