Formació “A l’altra banda de la barra, eines per tenir la millor festa” a Seva

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 00:00

S’apropen les festes majors d’estiu dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana, per això el passat dimarts l’Agent de salut del programa El Rusc de prevenció de conductes de risc  va portar a terme una formació a joves del KEG (Consell de Joventut el Gatus) que formen part de l’organització de la Setmana de la Joventut de Seva.

L’objectiu de la jornada era debatre i treballar sobre la prevenció de riscos derivats del consum d’alcohol i drogues en els espais d’oci i en com podem reduir o prevenir les actituds sexistes i la violència masclista que es genera en aquests espais.

Es va dividir la formació en dues parts: una primera relacionada amb el consum i  dispensació responsable d’alcohol on es va parlar de quines són les pautes de seguretat a tenir en compte darrera d’una barra. Al mateix temps, reflexionar sobre les conseqüències que implica un consum abusiu i descontrolat.

En segon lloc, es va portar a terme una dinàmica relacionada amb la comprensió i abordatge de les violències sexuals i LGTBI-fòbiques on es van tractar, prèviament, definicions teòriques per tal de posar en context la prevenció, detecció i atenció d’actituds i comportaments sexistes i LGTBI-fòbics durant la festa.

A la sessió es va comptar amb la participació del  tècnic de cultura i la dinamitzadora juvenil  de l’Ajuntament de Seva per tal de coordinar l’estratègia de prevenció i reducció de riscos entre tots els agents implicats en l’organització de la festa com a d’estratègia municipal.

Programa Prevenció Conductes de Risc, el RUSC

Darrera actualització: 31.03.2022 | 13:42