Ingrés mínim vital: nou ajut per a les famílies més vulnerables

Divendres, 21 d'agost de 2020 a les 00:00

Des del 15 de juny es pot presentar la sol·licitud del nou ajut per a famílies vulnerables impulsat pel Govern espanyol, a través del “Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones”, que s’anomena Ingrés Mínim Vital.

Aquesta prestació té com a objectiu prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i que no tenen recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques i que cobren menys de 462 euros mensuals.

Poden sol·licitar la prestació persones entre 23 i 65 anys, amb residència legal i efectiva a Espanya d’almenys un any ininterromput, excepte en situacions de víctimes de violència de gènere, tràfic amb finalitats d’explotació sexual i víctimes d’explotació sexual, més enllà de la seva situació administrativa.

És una prestació que pot veure’s complementada per altres ajuts com la renda garantida de ciutadania en el cas de Catalunya, on la Generalitat està mirant com articular aquestes dues prestacions.

Es recomana fer la sol·licitud de forma telemàtica per la seu electrònica de la Seguretat Social, ja que es pot tirar endavant amb o sense certificat digital.

Al ser un tràmit impulsat per la Seguretat Social, des dels Serveis Socials dels Ajuntaments només es pot donar informació sobre com sol·licitar-ho, sobre els documents a aportar o els requisits necessaris per fer-ho, però ha de ser la persona interessada qui formalitzi la sol·licitud, ja sigui online o demanant cita prèvia a la oficina de la seguretat social de Vic. A través de la pàgina web es pot accedir a un simulador que permet comprovar si la persona o família es pot beneficiar d’aquesta prestació i l’import.

El telèfon per a més informació és el 900 20 22 22.

Serveis Socials

Darrera actualització: 21.08.2020 | 16:37