Joves formant-se com a auxiliars d’activitats forestals

Dimarts, 20 de desembre de 2022 a les 00:00

El curs 2022-2023 la Mancomunitat La Plana, conjuntament amb l’Institut de Tona i l’associació Estella Montseny, i en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, hem posat en marxa el Programa de Formació i Inserció (PFI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar d’activitats forestals.

El PTT s’està portant a terme a les dependències de la Mancomunitat La Plana i de l’associació Estella Montseny, i depèn a nivell administratiu de l’Institut de Tona. Es tracta d’una formació de primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional, adreçada a joves d'entre 16 i 21 anys que no han obtingut el graduat en ESO. L’objectiu del PFI és proporcionar als joves la possibilitat de continuar estudis de formació professional i també l'aprenentatge de les competències transversals i professionals necessàries per al món del treball.

La formació té una durada d’un curs acadèmic, i durant el primer trimestre del curs els vuit joves matriculats han portat a terme les següents activitats i projectes:

  • Mòduls de formació professional amb aprenentatges vivencials i vinculats amb l'entorn natural proper. Han realitzat tasques pràctiques com la neteja i desbrossament de zones del Polígon l’Avellanet de Sant Miquel del Balenyà; la recuperació del bosc de ribera i dels entorns del Molí Xic a la Ruta dels Molins de Seva fent tasques de neteja forestal, tala d’espècies invasores (Robinia pseudoacacia), recollida de deixalles, i una petita acció per reconduir les aigües que espatllen el camí; la participació en el projecte de decoració amb elements naturals de la Plaça Major de Viladrau en el marc de la Fira de la Castanya celebrada al mes d’octubre; la creació d’un petit viver de producció de planta autòctona; la visita a la finca El Pujol de Muntanya al Parc Natural del Montseny, i a una botiga especialitzada en eines per activitats forestals.
  • Participació al projecte Els valors de l’esport en els PFI, que es fa conjuntament amb tots els PFI d’Osona sud. Van participar en una jornada de presentació d’experiències i vivències personals d’esportistes d’elit, que va tenir lloc a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic el 4 de novembre. El projecte continua amb una jornada al mes de gener a la Zona Esportiva de Vic.
  • Mòduls de formació general amb matèries com estratègies i eines matemàtiques, llengua i estratègies de comunicació, i entorn social i territorial.

A mitjans del segon trimestre començaran el mòdul de pràctiques en centres de treball. Al llarg del curs l’alumnat rep un acompanyament i una tutorització essencial per a l'assoliment dels objectius del programa.

Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 20.12.2022 | 13:54