Juntes directives de les associacions de persones grans dels pobles de la Mancomunitat visiten el Casal Cívic i Comunitari Mossèn Guiteras de Vic

Dilluns, 4 de desembre de 2023 a les 09:00

La trobada ha permès a les entitats participants conèixer un nou model d’espai cívic per valorar-ne l’aplicació als respectius municipis

El passat dimarts 28 de novembre es va realitzar una nova trobada amb juntes directives al Casal Cívic i Comunitari Mossèn Guiteras de Vic, amb la voluntat de conèixer nous espais i modalitats d’intervenció a nivell comunitari, així com enfortir els vincles entre elles, per valorar l’aplicabilitat d’alguns elements al dia a dia dels diversos casals.

A la trobada hi van participar membres de l’Associació de Jubilats de Tona, la Llar del Jubilat d’Els Hostalets de Balenyà i el Casal Flor del Montseny de Viladrau. La tècnica referent de l’espai, Lidia Truñó, juntament amb les tècniques del programa d’Envelliment actiu, va acompanyar al grup a visitar les instal·lacions de l’equipament i presenciar les activitats que s’hi realitzaven, així com explicar els aspectes més organitzatius i de funcionament del Casal Cívic.

Aquest tipus de trobades de treball, permeten a les entitats de gent gran establir vincles amb altres entitats del territori, compartir temes del dia a dia de la gestió dels casals  i formar-se en àmbits específics per tirar endavant els seus projectes.

Des de fa 12 anys, aquestes trobades formen part de la programació anual del programa d’Envelliment actiu de la Mancomunitat La Plana, que junt amb els ajuntaments i EMD, dona suport a les entitats de gent gran del territori.

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 04.12.2023 | 09:46

Imatges