La Mancomunitat anomena un nou espai amb el nom del president Ferran Teixidó Turner

Dijous, 20 d'abril de 2023 a les 15:31

L’assemblea general, formada per 24 càrrecs electes dels 13 pobles que formen l’ens supramunicipal, van proposar-ho unànimement el passat mes de novembre per recordar un president de consens

El president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, acompanyat de responsables d’àrea, ha descobert aquest migdia la placa en record a qui va morir sent president de la Mancomunitat La Plana, Ferran Teixidó Turner, el passat mes de juny.

El reconeixement és fruit d’una voluntat unànime de l’assemblea general de la Mancomunitat recollida a la sessió del 17 de novembre de l’any passat.

La placa resta instal·lada en una de les parets adjacents de la nova planta de compostatge, inaugurada el 30 de març, i dona nom al nou espai obert que uneix la planta de compostatge, la planta de triatge i les oficines de la Mancomunitat i es convertirà en una zona de descans, amb arbres i mobiliari urbà, per cuidar l’entorn, afavorir les interrelacions i oferir qualitat de vida a les persones que treballen a l’ens supramunicipal format per 13 pobles.

L’acte s’ha emmarcat en una jornada adreçada a les 130 persones que treballen a la Mancomunitat i que ha servit per conèixer millor l’equipament que tanca la gestió de residus orgànics amb recursos propis.

 

Un president de consens

Ferran Teixidó Turner exercia des del 2019 com a president de la Mancomunitat La Plana quan el passat mes de juny va morir mentre treballava a la seva finca de Cal Cisteller, a la zona de Sant Jaume Viladrover, al Brull, d’on n’era l’alcalde.

Teixidó Turner va debutar com a regidor de govern el 1991, i va ocupar aquest càrrec fins al 1999. Després d’una pausa, el 2003 es va tornar a presentar a les eleccions municipals tornant a entrar com a regidor de govern fins al 2007. A partir de llavors, passaria a ser l’alcalde del Brull i va revalidar-ne el càrrec en els comicis del 2011, 2015 i 2019.

La seva mort en un accident a pagès, amb 51 anys, va deixar una allau de mostres de condol i records a qui va estar implicat en diverses lluites socials i del món rural, que destacava per la seva qualitat humana, sensibilitat i vocació de servei.

 

Darrera actualització: 20.04.2023 | 15:43