La Mancomunitat assessora i acompanya en la sol·licitud d’ajuts per al pagament de lloguer

Dijous, 23 de març de 2023 a les 12:11

Les persones menors de 35 anys poden presentar les sol·licituds fins al 5 d’abril, i majors de 35 de l’11 d’abril al 12 de maig

La Mancomunitat la Plana gestiona les sol·licituds per rebre les subvencions per fer front al lloguer adreçades a persones en risc d’exclusió social, independentment de si en van rebre o no l’any passat.

Enguany hi ha tres convocatòries en funció de l’edat de qui ho sol·licita amb un període concret per a presentar sol·licituds. Cal tenir en compte que es té en compte l’edat de la persona que ho sol·licita el 22 de març d’enguany:

· Per a persones menors de 35 anys les sol·licituds es poden presentar fins al 5 d’abril. Es recomana la presentació telemàtica.

· Per a persones d’entre 36 i 64 anys les sol·licituds es podran presentar de l’11 d’abril al 12 de maig.

· Per a persones majors de 65 anys les sol·licituds es podran presentar de l’11 d’abril al 12 de maig.

Totes les persones interessades en sol·licitar aquest ajut econòmic poden trucar al servei d’Habitatge de la Mancomunitat al 93 812 54 45 i se’ls oferirà acompanyament en la tramitació per tal de resoldre dubtes.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, remarca que la Mancomunitat segueix treballant per estar al costat de les persones i dels pobles que en formen part i cuidar l’entorn i el progrés.

 

Subvencions d’entre el 20% i el 40%

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya vol mantenir aquesta línia de subvencions anuals per a persones titulars d’un contracte de lloguer, lloguer d’habitació o cessió d´ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya.

La quantitat de la subvenció serà variable entre un 20% i un 40% de l’import de lloguer en funció de l’esforç econòmic que representi per a cada unitat de convivència.

Més informació i tramitació telemàtica en aquest enllaç.

 

 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 15:01