La Mancomunitat gestiona els tràmits per demanar ajuts per pagar el lloguer

Dimarts, 27 de febrer de 2024 a les 09:00

Comença el termini per sol·licitar subvencions per pagar el lloguer dirigides a majors de 65 anys, i a partir de l11 de març siniciarà per a menors de 35 anys

La Mancomunitat La Plana gestiona les sol·licituds per sol·licitar la subvencper pagar el lloguer que sadreça a persones en risc d’exclus, independentment de si sen van beneficiar o no en la convocatòria de lan2023.

 La quantitat subvencionada sedentrun 20% i un 40% de limport  del lloguer en funcde lesforç econòmic que representi per a cada unitat de convivència.

 Enguany,  hi  tornarà a  haver  tres  convocatòries  en  funció  de  ledat  de  la persona que ho sol·liciti, tenint en compte l’edat de la persona que ho sol·licita en data 26 de febrer de 2024 : 

     Persones majors de 65 anys. Presentació de sol·licituds entre el 27 de febrer i el 27 de març.

     Persones menors de 35 anys. Presentació de sol·licituds de l’11 de març fins al 12 dabril.

         Persones d’entre 36 i 64 anys. Encara no s’ha presentat el termini.

 En cas de voler rebre informac, assessorament i cita prèvia per tramitar les subvencions, podeu trucar al 938 125 445. La tramitació també es pot fer de manera telemàtica en aquest enllaç.

 LAgència  de  l’Habitatge  de  Catalunya  vol  mantenir  aquesta  línia  dsubvencions anuals per a persones titulars dun contracte de lloguer, lloguer dhabitació o cessió d´ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya.

 En aquest sentit, Pere  Medina  Serrahima,  president de la Mancomunitat, subratlla que es tracta duna de les accions per ajudar a protegir el dret de l’habitatge perquè les persones que viuen als 13 pobles mancomunats tinguin accés  a  un  habitatge  digne  i  adequat,  tal  com  recull   el  Pla  d’ Actuació  Mancomunat (PAM) 2023-2027.

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 dOsona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix lexecució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficncia i qualitat.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 13:43

Imatges