La Mancomunitat millora la prevenció i reutilització dels residus renovant el reglament de les deixalleries

Dijous, 27 d'abril de 2023 a les 19:47

L’actualització del reglament s’ha aprovat unànimement i preveu aplicar un nou sistema per definir topalls en les aportacions

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana, amb representants dels 13 pobles que la formen, ha aprovat unànimement aquest vespre el nou reglament que defineix el funcionament de les tres deixalleries d’Aiguafreda, Taradell i Tona i les dues deixalleries mòbils.

La renovació del reglament es produeix nou anys després de la seva redacció i incorpora novetats com la previsió d’aplicar un nou programa que permeti controlar les aportacions màximes de residus, tant per tipus de producte com per persona usuària; i el foment de la reutilització d’objectes i la prevenció de residus, d’acord amb les indicacions de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

En aquest sentit, el president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, remarca l’objectiu de potenciar la reutilització per donar valor als residus i continuar cuidant l’entorn per fer futur.

Durant l’any 2022, es van recollir 2.709  tones provinents de 30.036 persones usuàries, un 94,3% de les quals van utilitzar les deixalleries d’Aiguafreda, Tona i Taradell.

 

Cuidem les persones

En la sessió també s’ha aprovat l’encomana de gestió al Consorci d’Osona de Serveis Socials de diversos serveis d’acció social, dels ajuts de beques escolars i de menjador.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 19:53