La Mancomunitat modifica els estatuts que hauran de ratificar els ajuntaments que en formen part

Dijous, 16 de març de 2023 a les 19:51

La modificació dels estatuts permetrà als Ajuntaments i EMD optar a més serveis públics de mobilitat, en matèria d’urbanisme i habitatge o medi ambient

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana ha aprovat per unanimitat modificar els seus estatuts. Ara, els ens mancomunats tindran fins al 27 de maig per ratificar el projecte d’estatuts en els plens corresponents.

La modificació aprovada aquest vespre es va iniciar fa gairebé quatre anys quan es va decidir encarregar la redacció d’uns nous estatuts a una comissió tècnica i política. És la tercera vegada que l’ens supramunicipal modifica els seus estatuts. La primera va ser el 2005, amb entrada en vigor el 2009; i l’any 2014 per haver-se d’adaptar segons fixava la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, remarca la voluntat que la Mancomunitat continuï garantint la qualitat de vida amb serveis públics per a la ciutadania i que els nous estatuts poden ajudar a prestar-ne més garantint l’eficàcia i l’eficiència que dona la suma de més de 32.000 habitants.

Els nous estatuts milloren la representació i participació en els òrgans de govern de la Manco. A més, suposa una adaptació d’un ens que fa 40 anys va ser pionera i que a dia d’avui vol fer un nou pas endavant cap al futur.

 

Primer Pla Estratègic de Comunicació

En el marc de la sessió de l’Assemblea General també s’ha aprovat el Pla Estratègic de Comunicació, amb l’objectiu d’esdevenir un document de referència per guiar la correcta planificació i execució dels objectius i accions de la comunicació. 

El pla ha estat possible gràcies a l’observació del funcionament actual del circuit de comunicació i la trentena d’entrevistes fetes a l’equip professional i polític de la Mancomunitat i dels ajuntaments i l’EMD que en formen part.

El president de l’ens remarca que el Pla referma el compliment dels objectius de transparència, participació, transversalitat, proximitat, rigor, objectivitat i cohesió.

5 eixos estratègics i 100 accions són el full de ruta del primer pla estratègic de comunicació de la Mancomunitat La Plana. Un instrument al servei de les polítiques públiques de qualsevol assemblea general que la presideixi i que ha de servir per donar resposta a una millora en la comunicació institucional basada en cinc eixos:

  • · Eix 1. Comunicació interna i reforç del sentiment de pertinença.
  • · Eix 2. Comunicació eficient i millora de l’atenció a la ciutadania.
  • · Eix 3. Comunicació digital i xarxes socials.
  • · Eix 4. Imatge corporativa i institucional.
  • · Eix 5. Comunicació estratègica i acompanyament als ajuntaments i EMD.
Darrera actualització: 16.03.2023 | 21:15