La Mancomunitat se suma un any més a la campanya europea de recollida de residus de l’entorn natural

Dijous, 4 de maig de 2023 a les 17:31

Let’s Clean Up Europe promou la neteja de residus que s’han abocat il·legalment als boscos, camins o marges de rius a través d’una crida a la ciutadania i el treball conjunt d’entitats, centres educatius i ens públics

Fins al 20 de maig diversos pobles de la Mancomunitat duran a terme accions de neteja de residus de l’entorn natural en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe.

Es tracta d’una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura, i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, camins o marges de rius.

Diversos pobles mancomunats s’han adherit a la campanya i han organitzat la seva pròpia acció en col·laboració amb entitats, centres educatius i la Mancomunitat. El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, anima a la ciutadania a participar-hi per seguir cuidant l’entorn i fer futur.

Totes les accions acabaran amb una caracterització i recompte final dels residus recollits. Es recomana a les persones voluntàries que hi participin que portin guants reutilitzables, calçat i roba còmoda.

L’edició Let’s Clean Up 2022 de la Mancomunitat La Plana va comptar amb la participació d’un total de 2.200 persones voluntàries de deu municipis, i es van recollir un total de 937 quilos de residus.

 

Let’s Clean Europe als pobles mancomunats

  • Aiguafreda – Dissabte 20 de maig al matí. Es farà una acció de poble per netejar els voltants de la zona de l’Avencó, amb la col·laboració de l’Associació Martinet. L’escola La Muntanya hi participa el divendres 5 de maig al matí amb tot l’alumnat del centre, un total de 176 infants.
  • Folgueroles – Diumenge 7 de maig de 9:30 a 12 h. Neteja de l’Espai Natural Guilleries- Savassona. En aquesta ocasió es netejarà la zona de la Damunt fins a la de Putinyós. Totes les persones participants es podran emportar compost a casa amb el recipient que portin. Les persones interessades es poden inscriure aquí o al Punt d'informació (flgr.info@folgueroles.cat o 938122329). L’Institut Escola Mossèn Cinto hi participa el divendres 5 de maig.
  • Muntanyola – Divendres 5 de maig. Neteja dels entorns de l’escola per part de l’alumnat de l’escola Muntanyola.
  • Sant Miquel de Balenyà – Dissabte 22 d’abril al matí. Sortida a les 9:30 h de la plaça de l’Església. Es fa una ruta pels voltants del poble per recollir residus durant la caminada, es dona un segon ús als residus recollits i es fa un esmorzar a la tornada al parc del Casal. L’escola Les Basseroles hi participa durant la setmana del 2 al 5 de maig amb tot l’alumnat del centre, un total de 121 infants.
  • Santa Eulàlia de Riuprimer – Diumenge 7 de maig a les 10 h davant de l’Ajuntament. Es farà una neteja de residus als voltants del poble i un recompte de deixalles recollides. En acabar hi haurà el joc Recicub per la mainada i un petit refrigeri. Tothom qui ho vulgui podrà agafar compost gratuït de la Mancomunitat La Plana (cal portar algun recipient de casa). No cal inscripció prèvia.
  • Taradell – Divendres 5 de maig a les 17:30 h. Neteja dels entorns del municipi, amb sortida i arribada al bosc del Pujoló, amb berenar inclòs. Els centres educatius (escola El Gurri, escola Les Pinediques, escola Sant Genís i Sant Agnès i Institut de Taradell) hi participen durant la setmana netejant diversos espais naturals i urbans del municipi.
  • Tona – Hi participen els centres educatius (escola L’Era de Dalt, escola Vedruna Tona, Institut de Tona, Taller ocupacional) amb accions al llarg de tota la setmana. Els residus recollits s’exposaran a diferents punts del municipi per conscienciar la ciutadania. El municipi es suma al repte Catalunya Clean Up Challenge, amb un repte específic per Tona consistent en recollir 5000 peces de brossa, a través de l’App Litterati.
  • Viladrau – Dissabte 6 de maig de 9 a 13 h. Recollida de residus pels voltants del poble. Punt de trobada a El Torrent. Esmorzar, tallers de reutilització i una activitat final per a totes les edats, amb la col·laboració d’empreses del municipi. L’escola Els Castanyers hi participa durant la setmana amb tot l’alumnat del centre.

 

Darrera actualització: 04.05.2023 | 17:52