La Mancomunitat, sòcia fundadora de l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 20:10

L’assemblea ha aprovat unànimement aquest vespre formar part de l’ens que ha d’impulsar la reutilització i augmentar la sostenibilitat econòmica a nivell de país 

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana ha aprovat aquest vespre per unanimitat que l’ens, format per 13 pobles, sigui soci fundador de l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya. Una associació que té l’objectiu de promoure la reutilització i augmentar la sostenibilitat econòmica i la competitivitat dels centres de reutilització, tal com ha expressat el president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima

L’adhesió segueix la voluntat de seguir liderant noves iniciatives per cuidar l’entorn i la prevenció de residus, un eix estratègic de l’economia circular. 

L’Area Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Viladecans i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, entre d’altres, també seran socis fundadors conjuntament amb organitzacions com el Banc de Recursos, la Fundació Areté o la Fundació Cartaes. 

 

Pla Jove Mancomunitat amb un doble enfocament 

La Mancomunitat la Plana ha aprovat per unanimitat el nou Pla Jove Mancomunat que determina els projectes i programes a desenvolupar fins al 2025 en els pobles adherits al servei de joventut mancomunat (Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Miquel de Balenyà, Seva, Taradell, Tona i Viladrau).  

El pla és fruit d'un procés participatiu que recull les necessitats d’aquest desena de pobles i, al mateix temps, a la globalitat del territori que representa. En aquest sentit, el president de la Mancomunitat el defineix com un pla plural, complet i ambiciós que agrupa les necessitats i característiques diferents de cadascun dels pobles, no només per la dimensió de cadascun sinó també pels diferents recorreguts en l’àmbit de les polítiques de joventut.  

El nou full de ruta per les polítiques de joventut, es desplegarà amb la col·laboració de les diferents regidories de Joventut dels diversos ens municipals, per garantir la qualitat dels recursos destinats a la població d’entre 12 i 29 anys. Totes les accions s’han estructurat a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l’Agenda 2030.  

 

Presentació del Pla d’Igualtat i LGTBI+  

En el marc de la sessió de l’Assemblea General també s’ha presentat el Pla d’Igualtat i LGTBI+ de la Mancomunitat La Plana 2022-2026, que es va aprovar el passat mes de desembre, amb l’objectiu d’afavorir la plena igualtat de gènere i d’oportunitats.  

Segons Pere Medina Serrahima, “el Pla esdevé un compromís per fer de la nostra societat un lloc més agradable per viure, amb una major equitat i justícia”. Suposa una aposta per transversalitzar la perspectiva de gènere i LGTBI+ a les polítiques, accions i diferents estructures administratives, ha afegit. 

El Pla s’ha elaborat amb el suport de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, del Centre d'Estudis Interdisciplinaris de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i una comissió formada per l’equip professional de la Mancomunitat amb una doble visió: la mancomunada i la municipal. A més, s’ha comptat amb la participació d’entitats i agents del territori.  

Les accions, calendaritzades fins al 2026, estan agrupades en cinc grans eixos estratègics:   

  • Eix 1. Compromís amb la igualtat de gènere i LGTBI+. 

  • Eix 2. Espai públic, violències masclistes i LGTBI-fòbia. 

  • Eix 3. Àmbit laboral, cures i salut. 

  • Eix 4. Coeducació, sensibilització i transmissió de valors igualitaris. 

  • Eix 5. Cultura, reconeixement i participació. 

Per poder desplegar les diferents accions previstes caldrà que cada municipi s’adhereixi al Pla.  

Darrera actualització: 09.02.2023 | 21:43