La prevenció de residus, l’hort i el compostatge han centrat el curs d’educació ambiental de la Mancomunitat
16 centres educatius han estat assessorats al llarg d’aquest curs pel servei d’educació ambiental
La Mancomunitat clou el curs d’educació ambiental als centres educatius d’infantil, primària, i secundària que ofereix assessorament individualitzat i recursos educatius per avançar en termes de sostenibilitat. Des del servei mancomunat s’ajuda a portar a terme projectes centrats en la prevenció de residus, treballar un hort, i el compostatge escolar.
Al llarg del curs escolar, s’han rebut uns 140 alumnes de 3 centres educatius per conèixer d’aprop les instal·lacions de tractament de residus de la Manco. Una visita que ajuda a prendre consciència de la importància de fer una bona recollida selectiva i prevenir la generació de residus. Per tal de seguir millorant aquestes visites, el curs vinent s’estrenarà un nou recurs educatiu per conèixer millor la planta de triatge.
El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, subratlla la voluntat de continuar apostant per fer futur i ajudar a educar en clau sostenible tots els centres del territori, en clara sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marquen l’Agenda 2030.
Per segon any consecutiu s’ha treballat el projecte d’aprenentatge i servei Avancem cap al residu zero. Hi van participar alumnes de l’Institut de Taradell amb una campanya de recollida de joguines per allargar-los la vida. Un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Fundació Areté.
Aprendre a reutilitzar i la moda circular, ha centrat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S’ha portat a terme un taller educatiu de costura que ha ensenyat a reciclar roba per fer una banderola. La proposta ha servit conscienciar sobre la possibilitat de reutilitzar roba d’una altra manera, i potenciar la creativitat reciclant una peça de roba en desús per crear-ne una de nova. Un total de 160 alumnes de 6 centres educatius hi van participar.
En el marc d’una altra campanya europea, una dotzena de centres educatius han ajudat a netejar residus a l’entorn natural pel Let’s Clean Up Europe. En total, s’han recollit 704 quilos de residus gràcies a 1.620 alumnes.
Un dels projectes més consolidats, l’hort a l’escola i compostatge escolar, ha comptat amb quatre escoles participants.
Podeu consultar les accions i projectes portats a terme amb els centres educatius en aquest bloc.