Les empreses de Pro-energia d’Osona tindran un estalvi del 15%

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 00:00

Després de realitzar els informes corresponents, més de cent empreses que participen al projecte Pro-energia Osona podran estalviar-se en conjunt uns 157.000 euros, un 15% respecte als preus que tenen actualment.

Electra i Peusa són les comercialitzadores guanyadores del concurs de compra agregada d’energia que es va resoldre aquest dimarts 1 de desembre.

Els nous preus suposaran un estalvi del 15% per als membres actuals del grup de compra, més de 31.000 euros en total. A més, el 44% dels punts de subministraments poden obtenir una rebaixa en el cost de la potència contractada.

Val a dir que el 13% del total d’empreses que obtindran un estalvi energètic amb el projecte Pro-energia Osona són dels municipis de la Mancomunitat La Plana,  el 45,2% són de Vic; el 18,2% de Manlleu; el 12,1% de la Vall del Ges i el 8,7% del Lluçanès.

Al concurs de compra agregada d’energia de Pro-energia Osona hi van participar 11 comercialitzadores. Per valorar les propostes que van presentar totes elles i analitzar-les es va constituir una comissió formada per una tècnica de promoció econòmica de Creacció, una tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, un tècnic de l’Agència local d’energia d’Osona del Consell Comarcal, un empresari de les associacions empresarials adscrites al programa i un tècnic expert extern (GCT Plus).

El projecte Pro-energia Osona pretén donar servei i unificar esforços davant d’una qüestió complexa com és l’energia,  i treballar perquè les empreses d’Osona disposin d’una correcta i òptima contractació energètica i obtinguin el millor preu del moment i amb energia 100% verda (d’origen renovable).

Atès que un dels reptes del territori és la competitivitat empresarial, una òptima contractació d’energia causa un impacte directe en el compte de resultats de les empreses, fet que es tradueix en un estalvi econòmic.

Aquest projecte compta amb el suport econòmic del servei de teixit productiu de la Diputació de Barcelona.

Per més informació sobre el projecte i el funcionament del grup, contacteu al 648447270 o envieu un correu electrònic a  sdl@mancoplana.cat

Desenvolupament Local

Darrera actualització: 03.12.2020 | 15:53