L’Estiu Jove 2021 tanca amb una participació de més de 600 joves

Dijous, 5 d'agost de 2021 a les 00:00

Al llarg dels mesos de juliol i agost s’ha portat a terme una nova edició de l’Estiu Jove, impulsat des del Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana en col·laboració amb els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà.

Per segon any consecutiu i  arrel de la  crisi sanitària causada pel COVID-19 les activitats s’han adaptat a la  situació i mesures establertes pel PROCICAT, prioritzant les activitats de lleure socioeducatiu  per tal de poder donar resposta a les necessitats del jovent en l’àmbit de la socialització, del lleure, emocional i de realització d’activitats significatives.

Aquest projecte vol estimular, a més, la participació juvenil local fora de l’àmbit formal, i treballar valors com la cohesió, el compromís, la igualtat d’oportunitats i l’apoderament -emmarcats dins el Pla Local de Joventut-, tot generant espais de convivència.

L’oferta socioeducativa s’ha completat de forma molt variada amb diversos tallers i activitats: iniciació a l’urban sketching, bateig de realitat virtual, tallers de sushi, tallers de fast food saludable, tallers de sabons naturals, jocs de taula i humor amarillo, entre d’altres. En total s’han realitzat una quarantena d’activitats amb una participació de més de 600 adolescents i joves.

El projecte Fem-ho Jove! que s’ha fet a Seva i a Taradell es basa en la filosofia d’aprenentatge-servei, que consisteix a formar-se al mateix temps que es porta a terme un servei a la comunitat, tot combinant aquestes tasques amb activitats lúdiques com tallers o anar a la piscina. En total hi han participat un total de 53 participants.

En l’àmbit formatiu s’han realitzat dues accions: un curs de premonitoratge en el lleure i un crus de monitors/es en el lleure educatiu. Al curs de premonitoratge adreçat a joves de 16 i 17 anys, amb una durada de 20 hores lectives i 20 hores de pràctiques, hi han participat 12 joves dels municipis de Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell i Tona. Aquest curs ajuda a tenir una visió clara del món del lleure i capacita l’alumnat per a realitzar tasques de suport als monitors/es. D’altra banda, al curs de monitors/es en el lleure educatiu hi han participat 10 persones dels municipis de Seva, Tona i Taradell. Aquests han realitat 120 hores lectives durant el mes de juliol que han de finalitzar amb un total de 160 hores de pràctiques.

Des dels ajuntaments i la Mancomunitat La Plana es vol agrair a totes les participants i a les seves famílies la col·laboració per el compliment de totes les mesures de seguretat que requereix la situació de pandèmia actual.

Joventut

Darrera actualització: 05.08.2021 | 16:18