L’Estiu Jove tanca amb una participació de més de 600 joves

Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 10:00

Al llarg dels mesos de juliol i agost s’ha portat a terme una  nova edició de l’Estiu Jove, impulsat des del Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana, en col·laboració amb els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Malla, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà.

El projecte, emmarcat en el Pla Local de Joventut, té per objectius estimular la participació juvenil local fora de l’àmbit formal i treballar valors com la cohesió, el compromís, la igualtat d’oportunitats i l’apoderament tot generant espais de convivència.

Enguany, arrel de la  crisi sanitària i el confinament, les activitats s’han adaptat a la situació per donar resposta a les necessitats del jovent tant en l’àmbit emocional, de la socialització, del lleure educatiu i de realització d’activitats significatives després del temps de confinament. Així doncs, s’ha posat l’accent en les necessitats d’ordre emocional i de relació amb l’entorn i en l’activitat física, sempre des d’una perspectiva socioeducativa, fomentant la participació, la mobilitat i la interacció.

En l’àmbit formatiu, s’han realitzat tres accions: dos curos de premonitoratge en el lleure i el projecte “Fem-ho Jove!”. Al curs de premonitoratge, adreçat a joves de 16 i 17 anys, hi han participat 40 joves de Balenyà, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva,  Taradell i Tona. Aquest curs ajuda a tenir una visió clara del món del lleure i capacita per a realitzar tasques de suport a monitors i monitores. El projecte Fem-ho Jove! s’ha dut a terme a Seva i Taradell amb un total de 33 participants. Es basa en la filosofia d’aprenentatge-servei que consisteix a formar-se al mateix temps que es porta a terme un servei a la comunitat, tot combinant aquestes tasques a la comunitat amb activitats lúdiques com tallers o anar a la piscina.

L’oferta socioeducativa s’ha completat de forma molt variada amb diversos tallers i activitats com la iniciació a la fotografia, l’estampació de roba, tallers de sushi, twerk feminista, show cooking i degustació de tapes saludables i gelats, jocs de taula, làser tag i humor amarillo. En total s’han realitzat una cinquantena d’activitats amb una participació de 600 joves.

L’edició d’enguany ha estat especialment atípica, en termes d’adaptació de totes les activitats als requeriments establerts pel PROCICAT i la Direcció General de Joventut. Cal destacar la tasca de treball emocional i seguiment que s’ha realitzat al llarg de tot l’estiu per part de l’equip de joventut, per tal que els i les joves poguessin gaudir al màxim de l’experiència, sobretot perquè des del mes de març que no participaven en activitats grupals.

Des dels Ajuntaments i la Mancomunitat La Plana, es vol agrair la col·laboració a totes les joves participants i a les seves famílies per l’adaptació i compliment de totes les mesures de seguretat que requeria la situació de pandèmia actual.

Joventut

Darrera actualització: 17.09.2020 | 16:11