Let’s Clean Up. Netegem el nostre entorn!

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 10:00

De l’1 al 15 de maig es duran a terme accions de neteja de residus de l’entorn natural a diversos municipis de la Mancomunitat La Plana, en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe. Es tracta d’una acció comuna a tot Europa, que enguany arriba a la 9a edició, per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura, i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Diversos ajuntaments dels municipis mancomunats s’han adherit a la campanya i es fa una crida a la ciutadania a participar-hi. Cada municipi ha organitzat la seva pròpia acció, en col·laboració amb entitats, centres educatius i la Mancomunitat La Plana.

  • Aiguafreda – Dissabte 14 de maig al matí. Neteja a les rieres d’Avencó, Martinet i el Congost en col·laboració amb l’Associació Martinet. Obsequi d’un saquet de compost a les persones participants. L’escola La Muntanya hi participa el divendres 6 de maig.
  • Balenyà – Acció a càrrec de l’Institut Escola Carles Capdevila.
  • Folgueroles – Diumenge 1 de maig de 9:30 a 12 h. Neteja de l’Espai Natural Guilleries-Savassona. Hi haurà compost gratuït de la Mancomunitat La Plana.
  • Muntanyola – Divendres 6 de maig. Neteja dels entorns de l’escola per part de l’alumnat de l’escola Muntanyola.
  • EMD Sant Miquel de Balenyà – Dissabte 7 de maig al matí. Sortida a les 9:30 h de la plaça de l’Església. Ruta per netejar l’entorn del poble, es donarà un segon ús als residus recollits, es farà un esmorzar plegats i hi haurà un refrigeri a l’arribada.
  • Santa Eulàlia de Riuprimer – Diumenge 15 de maig al matí. Neteja de l’entorn del municipi.
  • Seva – Diumenge 8 de maig de 10 a 13 h. Neteja dels entorns del municipi. Recollida de material a la plaça de la Creu. Esmorzar per a tothom i compost gratuït de la Mancomunitat La Plana.
  • Taradell – Dissabte 7 de maig al matí. Neteja dels entorns del municipi, amb sortida i arribada al bosc del Pujoló. Activitat organitzada conjuntament amb l’escola Sant Genís i Santa Agnès. La resta de centres educatius hi participen durant la setmana. Hi haurà compost gratuït de la Mancomunitat La Plana a l’espai 1 d’octubre.
  • Tona – Divendres 6 de maig a les 18 h a l’aparcament de la plaça de l’Església. Neteja dels entorns del municipi. El municipi es suma al repte Catalunya Clean Up Challenge, amb un repte específic per Tona consistent en recollir 1000 peces de brossa, a través de l’App Litterati. Entre les persones participants es sortejaran dues entrades per al festival Una Tona de màgia. Els centres educatius també hi participen amb accions de neteja durant la setmana, i exposaran els residus recollits al costat de la xemeneia de Can Codina.
  • Viladrau – Diumenge 8 de maig de 9 a 13 h. Recollida de residus pels voltants del poble. Punt de trobada a El Torrent. Esmorzar, tallers de reutilització i una activitat final per a totes les edats, amb la col·laboració d’empreses del municipi. L’escola Els Castanyers hi participa el divendres 6 de maig a la tarda.

Totes les accions acabaran amb una caracterització i recompte dels residus, i una xerrada-debat per posar en comú l’experiència entre les persones participants i tractar les mesures preventives i correctores més idònies a implementar per evitar nous abocaments incontrolats i noves neteges.

Es recomana a les persones voluntàries que hi participin que portin guants reutilitzables, calçat i roba còmoda.

L’edició Let’s Clean Up 2021 de la Mancomunitat La Plana va comptar amb la participació d’un total de 1.415 persones voluntàries de vuit municipis, i es van recollir un total de 1.205,5 kg de residus.

Medi Ambient

Darrera actualització: 29.04.2022 | 11:04