L’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona” s’inaugura a Taradell

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 00:00

El passat divendres 21 de maig es va celebrar la inauguració de l’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona” a Taradell.

Aquest projecte, elaborat al llarg del 2020 pel Programa de dinamització de gent gran i de manera transversal amb el Programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana, recull 13 històries de vida de dones grans dels municipis que pertanyen a l’ens supramunicipal.

A l’acte hi van assistir les dones protagonistes de l’exposició, representants polítics dels diversos consistoris de la Mancomunitat La Plana, així com tècniques socials, i va comptar amb les paraules d’obertura de l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que va destacar la importància de posar al centre i en valor no només les trajectòries vitals de les persones grans com a col·lectiu, sinó també de les dones grans des d’una perspectiva de gènere.

Seguidament, les tècniques del Programa de gent gran de la Mancomunitat La Plana van explicar com es va idear i realitzar el procés de l’exposició, agraint a les dones dels 13 municipis de la Mancomunitat el seu testimoni desinteressat que ha permès fer realitat aquest projecte.

Tot seguit, una de les dones participants va compartir amb totes les persones assistents el seu testimoni en la participació en el projecte, donant un missatge clar que les dones segueixin lluitant per no ser controlades per ningú i puguin tenir autonomia econòmica i emocional per ser lliures.

També es va comptar amb la presència de representants de l’Associació de Dones Som Dona i de l’Associació de Jubilats de Taradell, es va fer palesa la necessitat de reconèixer aquests dos col·lectius a nivell públic.

Finalment, i com a cloenda de l’acte, el president de la Mancomunitat La Plana, Ferran Teixidó, va destacar la importància d’aquest projecte pel seu valor en la memòria col·lectiva.

Amb l’exposició “La saviesa de ser dona” es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de la trajectòria vital i biografia personal de les dones majors de 60 anys, donant valor a les històries de vida d’aquest col·lectiu que sovint ha estat invisibilitzat. Les seves històries, compartides a través dels seus relats i laes fotografies d’Ariana Kozakowska, són el millor canal per poder conèixer també la seva saviesa, la saviesa de ser dona! 

Aquest projecte estarà exposat des del 21 de maig i fins al 3 de juny al Centre Cultural Costa i Font de Taradell, i es preveu que vagi voltant per diversos municipis al llarg de l’any perquè tota la ciutadania la pugui gaudir.

Gent gran

Darrera actualització: 27.05.2021 | 15:10